naziv

INA volontira – stvaranje novih i trajnih vrijednosti u zajednici

INA je jedna od onih tvrtki koja ima već bogato iskustvo u volontiranju poslovnog sektora te koja već godinama kroz volontiranje djeluje u zajednici i pritom osnažuje svoj kolektiv. Pročitajte što o petogodišnjem djelovanju INA Kluba volontera kaže njihov voditelj Neven Pavao Poklepović.

"Korporativno volontiranje koje se provodi u INA-i vrhunski je projekt kojim kompanija, doprinosi boljitku zajednice i zaposlenika stvarajući nove i trajne vrijednosti. Svakako, opredjeljenje kompanije da podržava i potiče volonterski angažman zaposlenika pruža nevjerojatnu snagu i motivaciju ne samo na radnom mjestu, nego dodatno oplemenjuje ljudske vrijednosti i osobine u svakodnevnom životu. Osobno sam uključen u rad INA-inog Kluba volontera od samih početaka, a od 2013. godine ukazana mi je, nije fraza, velika, prekrasna i usudio bih se reći, neizmjerna čast što vodim INA-in Klub volontera.

Kako već 5 godina djeluje naš Klub vrlo je teško izdvojiti neke akcije jer svaka ima svoju priču, na svaku smo išli sa jednakim žarom i uzbuđenjem, sa svake smo ponijeli emocije i uspomene koje traju, sklopili nova poznanstva i prijateljstva, međusobno se bolje upoznali ...Često sudjelujemo u aktivnostima koje za cilj, osim samog uređenja i čišćenja, imaju širenje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša i prirode, ali nekako su mi ipak draže aktivnosti kada sudjelujemo u radu i pomoći djeci i osobama s posebnim potrebama. Prilika je to da se bolje upoznamo sa svakodnevnim načinom života tih ljudi, njihovim problemima, njihovim željama i nadama…Isto tako je važno, što ta djeca i osobe imaju mogućnost saznati i naučiti neke druge stvari i vještine s kojima se do tad nisu imali prilike susresti, a njihovi osmjesi, razigranost, srdačnost i gostoljubivost ostavljaju bez daha, tako da se ta iskustva kasnije prenašaju sa kolege na kolegu, među prijateljima, obitelji..."

- Neven Pavao Poklepović, INA Kluba volontera

U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Volonterskog centra Osijek.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.