Volonterski centar Split

INA je jedna od onih tvrtki koja ima već bogato iskustvo u volontiranju poslovnog sektora te koja već godinama kroz volontiranje djeluje u zajednici i pritom osnažuje svoj kolektiv. Pročitajte što o petogodišnjem djelovanju INA Kluba volontera kaže njihov voditelj Neven Pavao Poklepović.

"Korporativno volontiranje koje se provodi u INA-i vrhunski je projekt kojim kompanija, doprinosi boljitku zajednice i zaposlenika stvarajući nove i trajne vrijednosti. Svakako, opredjeljenje kompanije da podržava i potiče volonterski angažman zaposlenika pruža nevjerojatnu snagu i motivaciju ne samo na radnom mjestu, nego dodatno oplemenjuje ljudske vrijednosti i osobine u svakodnevnom životu. Osobno sam uključen u rad INA-inog Kluba volontera od samih početaka, a od 2013. godine ukazana mi je, nije fraza, velika, prekrasna i usudio bih se reći, neizmjerna čast što vodim INA-in Klub volontera.

Kako već 5 godina djeluje naš Klub vrlo je teško izdvojiti neke akcije jer svaka ima svoju priču, na svaku smo išli sa jednakim žarom i uzbuđenjem, sa svake smo ponijeli emocije i uspomene koje traju, sklopili nova poznanstva i prijateljstva, međusobno se bolje upoznali ...Često sudjelujemo u aktivnostima koje za cilj, osim samog uređenja i čišćenja, imaju širenje svijesti o zaštiti i očuvanju okoliša i prirode, ali nekako su mi ipak draže aktivnosti kada sudjelujemo u radu i pomoći djeci i osobama s posebnim potrebama. Prilika je to da se bolje upoznamo sa svakodnevnim načinom života tih ljudi, njihovim problemima, njihovim željama i nadama…Isto tako je važno, što ta djeca i osobe imaju mogućnost saznati i naučiti neke druge stvari i vještine s kojima se do tad nisu imali prilike susresti, a njihovi osmjesi, razigranost, srdačnost i gostoljubivost ostavljaju bez daha, tako da se ta iskustva kasnije prenašaju sa kolege na kolegu, među prijateljima, obitelji..."

- Neven Pavao Poklepović, INA Kluba volontera

U sklopu projekta „Širenje područje suradnje - korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ (IPA 2012) objavljivat ćemo crtice iz života volontiranja zaposlenika. Ovi primjeri dobre prakse imaju cilj potaknuti i motivirati poslovni sektor, i sve druge, da se uključe u volonterski svijet.Ovaj projekt financira Europska unija iz programa IPA 2012, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Volonterskog centra Osijek.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).