naziv

Održan webinar o uključivanju volontera u rad s izbjeglicama

Prvi webinar projekta pod nazivom „Optimizing Volunteer Services in Times of Refugee Crisis“ održan je 27. rujna 2016. godine u 14 h.

Na webinaru je sudjelovalo 20-ak sudionika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Belgije, Mađarske, Francuske, Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, predstavila je projektne aktivnosti, ciljeve i dosad ostvarene rezultate.

Predstavnici Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) te organizacija Legis, Voluntary Action Sheffield i Önkéntes Központ Alapítvány predstavili su implementaciju volontheke u Hrvatskoj, Makedoniji, Ujedninjenom Kraljevstvu i Mađarskoj te vlastita iskustva u radu s izbjeglicama i volonterima na terenu.

Ovaj webinar bio je prilika za podijeliti iskustva i primjere dobre prakse u radu s izbjeglicama, kao i za umrežavanje sa sličnim organizacijama i projektnim partnerima.

Drugi webinar je planiran za prosinac ove godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.