Volonterski centar Split

Prvi webinar projekta pod nazivom „Optimizing Volunteer Services in Times of Refugee Crisis“ održan je 27. rujna 2016. godine u 14 h.

Na webinaru je sudjelovalo 20-ak sudionika iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Belgije, Mađarske, Francuske, Nizozemske i Ujedinjenog Kraljevstva.

Nives Ivelja, direktorica Udruge „MI“ – Split, predstavila je projektne aktivnosti, ciljeve i dosad ostvarene rezultate.

Predstavnici Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) te organizacija Legis, Voluntary Action Sheffield i Önkéntes Központ Alapítvány predstavili su implementaciju volontheke u Hrvatskoj, Makedoniji, Ujedninjenom Kraljevstvu i Mađarskoj te vlastita iskustva u radu s izbjeglicama i volonterima na terenu.

Ovaj webinar bio je prilika za podijeliti iskustva i primjere dobre prakse u radu s izbjeglicama, kao i za umrežavanje sa sličnim organizacijama i projektnim partnerima.

Drugi webinar je planiran za prosinac ove godine.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).