Volonterski centar Split

Udruga „MI“ - Split, Volonterski centar Split, kao članica Hrvatske mreže volonterskih centara (HMVC) vas poziva na sudjelovanje u edukacijskom ciklusu „Menadžment volontera“Cilj edukacije je razviti/unaprijediti postojeće sposobnosti, vještine, znanje i stavove predstavnika organizatora volontiranja kako bi razvili i/ili unaprijedili volonterske programe u svojim organizacijama.

Hrvatski zavod za zapošljavanje je u sklopu mjera za poticanje zapošljavanja „Pokreni zajednicu“ 2014. otvorio mogućnost da neprofitne organizacije usmjerene mladim osobama kroz javne radove u trajanju do 12 mjeseci uključe koordinatora volontera u svoj rad. Stoga je edukacija namijenjena organizatorima volontiranja koji predstavljaju udruge, javne ustanove (zdravstvo, obrazovanje, socijalna skrb, kultura), zaklade, fondacije, vjerske ustanove, tijela državne uprave, jedinice lokalne ili regionalne samouprave, turističke zajednice i sindikate.

Edukaciju će provesti tim edukatora Udruge MI – Volonterskog centra Split u jesenskom ciklusu 2016. kroz tri edukacijska dana:
- 17. listopada; 10.00 – 15.00h
- 18. listopada; 10.00 – 15.00h
- 24. listopada; 10.00 – 15.00h

Mjesto održavanja edukacije je Udruga „MI“ – Split, Sinjska 7/II.

Konzultacije, ukoliko za njih bude potrebe, se održavaju nakon svakog dana edukacije.
Po jednoj organizaciji je moguće prijaviti najviše dvoje sudionika koji se prijavom obvezuju sudjelovati na svim danima edukacije.
Zadržavamo pravo odabira prijavljenih organizacija jer je broj sudionika ograničen.

Za sve sudionike je osigurana besplatna edukacija/konzultacije, osvježenje, materijali i prostor, dok ostale logističke troškove (putovanje, smještaj) sudionici trebaju sami osigurati.

Molimo zainteresirane za sudjelovanje u edukaciji da ispune prijavnicu koja se nalazi na OVOM linku i da je pošalju e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., faxom na broj 021/329-131 ili nas posjetite u prostorijama Udruge „MI“ - Split na adresi Sinjska 7/II, Split, najkasnije do 10.listopada 2016.

Prostor nije prilagođen osobama s invaliditetom, a organizator će, ukoliko bude potrebe, za osobe koje ne mogu pristupiti prostoru, organizirati konzultacije u drugom prostoru.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.