Volonterski centar Split

U sklopu projekta “Volontiranje – prilika za nove kompetencije” održan jedevetodnevni edukacijski ciklus za osobe s invaliditetom, na temu volonterstva, neprofitnog menadžmenta i poduzetničkih vještina. Krajnji korisnici su bile osobe s invaliditetom koje žele poboljšati vlastite kompetencije u svrhu veće zapošljivosti. Sudionicima edukacija omogućeno je volontiranje u organizacijama civilnog društva, a posebna je pažnja bila posvećena kreiranju svrsishodnih i kreativnih volonterskih programa unutar organizacija domaćina i pružanja podrške kako bi volonteri realizirali svoj puni potencijal.

Na OVOM linku možete pogledati kratki promotivni video projekta u kojem su sudionici iznijeli svoja iskustva volontiranja i jačanja vlastitih kompetencija.

Projekt se provodio u 5 regija Republike Hrvatske, a trajao je od veljače 2015. do lipnja 2016. godine. Nositelj projekta je Volonterski centar Osijek, a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga "MI" - Split, Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar - ACT. Ukupna vrijednost projekta je 153.235,77 eura. Projekt je sufinanciran sredstvima EU i Ureda za udruge Vlade RH.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).