naziv

Priče volontera i koordinatora volontiranja uključenih u projekt "Volontiranje - prilika za nove kompetencije"

U sklopu projekta “Volontiranje – prilika za nove kompetencije” održan jedevetodnevni edukacijski ciklus za osobe s invaliditetom, na temu volonterstva, neprofitnog menadžmenta i poduzetničkih vještina. Krajnji korisnici su bile osobe s invaliditetom koje žele poboljšati vlastite kompetencije u svrhu veće zapošljivosti. Sudionicima edukacija omogućeno je volontiranje u organizacijama civilnog društva, a posebna je pažnja bila posvećena kreiranju svrsishodnih i kreativnih volonterskih programa unutar organizacija domaćina i pružanja podrške kako bi volonteri realizirali svoj puni potencijal.

Na OVOM linku možete pogledati kratki promotivni video projekta u kojem su sudionici iznijeli svoja iskustva volontiranja i jačanja vlastitih kompetencija.

Projekt se provodio u 5 regija Republike Hrvatske, a trajao je od veljače 2015. do lipnja 2016. godine. Nositelj projekta je Volonterski centar Osijek, a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga "MI" - Split, Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar - ACT. Ukupna vrijednost projekta je 153.235,77 eura. Projekt je sufinanciran sredstvima EU i Ureda za udruge Vlade RH.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.