Volonterski centar Split

U sklopu projekta „Optimizing Volunteer Services in Times of Refugee Crisis“ koji je financiran sredstvima EU iz programa Europa za građane, u utorak 27. rujna 2016. u 14 h održat će se prvi uvodni webinar.

Sudionici webinara bit će upoznati s ciljevima i aktivnostima projekta, kao i dosadašnjim postignutim rezultatima te će se dijeliti iskustva i mišljenja sudionika o kvalitetu u radu s izbjeglicama tijekom izbjegličke krize. Na webinaru se očekuje sudjelovanje organizacija i pojedinaca koji imaju iskustva rada s izbjeglicama tijekom trenutne izbjegličke krize u Europi.

Ukoliko želite sudjelovati na webinaru, pristupni link je: https://go.myownconference.com/1474013770, a logirati se možete u utorak 27. rujna 2016. od 13:30 h. Webinar će trajati od 14:00 do 15:15 h.

Za sve informacije obratite se Tanji Tešiji e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na broj: 021/329-137.

Nositelj projekta je Udruga „MI“ – Split, a partneri su: Novosadski humanitarni centar (Srbija), Hrvatska mreža volonterskih centara (Hrvatska), Legis Skopje (Makedonija), Voluntary Action Sheffield (Velika Britanija), Europski volonterski centar CEV (Belgija) i Önkéntes Központ Alapítvány (Mađarska).


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.