Volonterski centar Split

Udruga „MI“- Split poziva organizacije civilnog društva i javne institucije na dvodnevnu edukaciju iz područja Menadžmenta volontera na temu volontiranja zaposlenika iz poslovnog sektora. Edukacija će se održati u sklopu projekta „Širenje područja suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“.

Volonterski centar Zagreb, kao nositelj, a u partnerstvu s Volonterskim centrom Osijek i Udrugom „MI“- Split, započeo je u listopadu 2015. provedbu ovog projekta usmjerenog na snažnije povezivanje poslovnog sektora i organizacija civilnog društva kroz korporativno volontiranje kako bi zajednički doprinjeli izgradnji jake, kohezivne i humane zajednice. Projekt sufinanciraju Europska Unija i Ured za udruge Vlade RH, a predviđeno trajanje projekta je do travnja 2017. godine.

Za razvoj volontiranja zaposlenika iz poslovnog sektora važnu ulogu imaju i neprofitne organizacije u zajednici koje provode i razvijaju volonterske programe u koje uključuju zaposlenike poslovnih organizacija. Jedan od ciljeva edukacije jest razvoj dugoročnih volonterskih programa, osmišljavanje kvalitetnih volonterskih akcija za volontere iz poslovnog sektora, povezivanje raspoloživih kapaciteta poslovnih s neprofitnim organizacijama te osiguranje podrške kroz suradnju.

Praksa je pokazala kako uključivanjem u korporativno volontiranje neprofitne organizacije mogu ostvariti brojne dobrobiti poput kvalitetnijeg i profesionalnijeg poslovanja, stvaranja novih resursa, unapređenja komunikacije s poslovnim organizacijama, povećanje kvalitete usluga i zadovoljstva korisnika usluga, otvaranja novih mogućnosti, razvijanja mreže kontakata, stvaranja novih partnerstava, porasta motivacije među djelatnicima, jačanja vidljivosti u zajednici.

Edukaciju će provesti tim edukatora Udruge „MI“ – Volonterskog centra Split kroz 2 edukacijska dana:
- 28. rujna; 10.00 – 15.00h
- 29. rujna; 10.00 – 15.00h

Mjesto održavanja edukacije je Centar Zlatno doba, Branimirova obala 1, 21 000 Split. Konzultacije, ukoliko za njih bude potrebe, se održavaju nakon svakog dana edukacije. Zadržavamo pravo odabira prijavljenih organizacija jer je broj sudionika ograničen.

Za sve sudionike je osigurana besplatna edukacija/konzultacije, materijali i prostor, dok ostale logističke troškove (putovanje, smještaj) sudionici trebaju sami osigurati.

Prostor je prilagođen osobama s invaliditetom.

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje u edukaciji, pošaljite nam ime i prezime te kontakt broj sudionika e-mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., nazovite na 021/329 130 ili nas posjetite u prostorijama Udruge „MI“ - Split na adresi Sinjska 7/II, Split, najkasnije do 23. rujna 2016.

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).