Volonterski centar Split

 

Djelatnica Privredne banke Zagreb, Maja Tvrdić, kao volonterka se uključila u nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira 2016“. Maja je provela dan s korisnicima i voditeljima udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete Solin“ sudjelujući u njihovoj volonterskoj akciji „Zaplešimo i vježbamo i sve oslikajmo zajedno!“.

S obzirom da PBZ u kojoj sam zaposlena sudjeluje u kampanji Hrvatska volontira, odlučila sam i ja na jedan dan biti volonter i to baš u udruzi „Moje dijete Solin“, a kako bi se upoznala s radom udruge. Već samim dolaskom i upoznavanjem s gđom Ljubicom, a onda s Vanom i Žarkom, osjetila sam koliko ljubavi i podrške ovi ljudi daju svim članovima udruge.

Petra, Marina, Antonija, Vicko, Bepo... ali i svi ostali članovi u udrugu ulaze sa smješkom, i isto tako sa smješkom iz udruge izlaze. Zaista mogu reći da sam provela predivan dan, od druženja sa članovima i voditeljima, do sudjelovanja u likovnoj radionici i izrade slika u dekupaž tehnici. Najviše nespretnosti smo pokazali upravo mi volonteri, dok su svi članovi već pravi profesionalci.

Kako nisam imala točnu predodžbu što me čeka, na kraju sam izašla bogatija za cijeli jedan svemir. Toliko jednostavnosti, sreće i ljubavi teško se danas nalazi u tolikoj količini na jednom mjestu. Ali ovdje, u udruzi „Moje dijete Solin“, zaista borave anđeli, nesvjesni koliko svojim postojanjem čine ovaj svijet plemenitijim mjestom za život.

Hvala udruzi što mi je omogućila da i ja jedan dan budem dio njihove sreće i bezrezervne ljubavi.

Maja Tvrdić, Privredna banka Zagreb


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).