naziv

PBZ volontira: "Bogatija sam za cijeli jedan svemir!"

 

Djelatnica Privredne banke Zagreb, Maja Tvrdić, kao volonterka se uključila u nacionalnu kampanju „Hrvatska volontira 2016“. Maja je provela dan s korisnicima i voditeljima udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Moje dijete Solin“ sudjelujući u njihovoj volonterskoj akciji „Zaplešimo i vježbamo i sve oslikajmo zajedno!“.

S obzirom da PBZ u kojoj sam zaposlena sudjeluje u kampanji Hrvatska volontira, odlučila sam i ja na jedan dan biti volonter i to baš u udruzi „Moje dijete Solin“, a kako bi se upoznala s radom udruge. Već samim dolaskom i upoznavanjem s gđom Ljubicom, a onda s Vanom i Žarkom, osjetila sam koliko ljubavi i podrške ovi ljudi daju svim članovima udruge.

Petra, Marina, Antonija, Vicko, Bepo... ali i svi ostali članovi u udrugu ulaze sa smješkom, i isto tako sa smješkom iz udruge izlaze. Zaista mogu reći da sam provela predivan dan, od druženja sa članovima i voditeljima, do sudjelovanja u likovnoj radionici i izrade slika u dekupaž tehnici. Najviše nespretnosti smo pokazali upravo mi volonteri, dok su svi članovi već pravi profesionalci.

Kako nisam imala točnu predodžbu što me čeka, na kraju sam izašla bogatija za cijeli jedan svemir. Toliko jednostavnosti, sreće i ljubavi teško se danas nalazi u tolikoj količini na jednom mjestu. Ali ovdje, u udruzi „Moje dijete Solin“, zaista borave anđeli, nesvjesni koliko svojim postojanjem čine ovaj svijet plemenitijim mjestom za život.

Hvala udruzi što mi je omogućila da i ja jedan dan budem dio njihove sreće i bezrezervne ljubavi.

Maja Tvrdić, Privredna banka Zagreb

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.