Volonterski centar Split

Vlatka Kovačević i Silva Tokić, djelatnice specijalizirane trgovine frizerskom opremom Ukosnica d.o.o., po prvi su se puta formalno volonterski angažirale u sklopu manifestacije Hrvatska volontira 2016. Članicama dnevnog centra za umirovljenike, koji djeluje u sklopu programa socijalizacije starijih osoba Udruge „MI“ – Split, održale su predavanje o njezi kose. Ono što je započelo kao predavanje o načinima njege i zaštite kose u starijoj dobi razvilo se u ugodnu diskusiju o iskustvima, tretmanima i preporukama u kojoj su ravnopravno sudjelovale volonterke i publika.

"Ni kolegica ni ja dosad nismo formalno volontirale, ali kad mi objasnite što je volonterstvo shvaćam da čovjek često volontira i ne znajući. Mislim da to dolazi iz srca, poželiš „ukrasti“ vremena od samog sebe i pokloniti ga nekome, pomoći na neki način. To je čisto ljudski", navodi Silva.

"Jako sam sretna što smo dobile ovakvu priliku. Godinama radimo u susjedstvu Udruge „MI“ – Split i drago mi je da smo konačno ostvarili nekakvu suradnju. Volonterstvo je super, kaže Vlatka, o volontiranju mogu govoriti samo u superlativima. Korisnice kojima smo danas održale predavanje su divne gospođe i jako sam sretna što smo dobile priliku družiti se s njima, prenijeti im dio svog znanja i dati odgovore na pitanja koja su ih mučila. Mislim da je to i poanta volontiranja, da budemo tu jedni za druge."

"Kupili ste nas definitivno ovom prilikom, tu smo za vas, samo zovite! Obje smo uživale i rado ćemo se odazvati opet ako bude prilike. Život je danas ubrzan i puni smo obveza, ali samo nam treba malo poticaja ili ideje i mi smo tu. Definitivno bismo volontirale u budućnosti i poklanjale svoje znanje svima koji imaju želje nešto čuti od nas.", zaključila je Silva.

ukosnica2


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).