naziv

Poziv na javnu raspravu o prioritetima Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske tijekom 2016. godine pokreće pripremu izrade Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva za naredno razdoblje. Želeći uključiti što veći broj dionika u pripremu nove Nacionalne strategije, odnosno u definiranje prioriteta za provedbu u narednom razdoblju, Ured za udruge će tijekom travnja organizirati javne rasprave u 4 najveća grada u Hrvatskoj: Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.

Cilj je javnim raspravama dobiti povratnu informaciju organizacija civilnoga društva o preprekama i izazovima razvoja civilnoga društva u novom četverogodišnjem razdoblju, uz osvrt na provedbu aktualne Nacionalne strategije.

Javne rasprave predstavljaju početak procesa izrade nove Nacionalne strategije koji će se nastaviti dodatnim, tematskim raspravama tijekom 2016. godine. Proces će biti okončan internetskim savjetovanjem o njenom nacrtu te, konačno, usvajanjem Nacionalne strategije stvaranja poticajnog okruženja za razvoj civilnoga društva u razdoblju od 2017. do 2021. godine u 2017. godini.
Pozivamo vas da prisustvujete javnoj raspravi u vama najbližem gradu te doprinesete procesu izrade Nacionalne strategije svojim sugestijama i komentarima.

Javna rasprava će se u Splitu organizirati 13. travnja 2016. g. u Gradskoj knjižnici Marka Marulića s početkom u 13 sati. Zbog ograničenog broja sudionika potrebno je potvrditi svoje sudjelovanje na javnim raspravama najkasnije 3 dana prije održavanja pojedine rasprave, putem obrasca dostupnog na OVOM LINKU. Potvrdu o prihvaćanju prijave dobit ćete najkasnije jedan dan uoči održavanja rasprave na koju ste se prijavili.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.