Volonterski centar Split

Lokalni volonterski centri iz cijele Hrvatske prisustvovali su predstavljanju prijedloga Standarda kvalitete za volonterske centre na konferenciji u Rijeci u organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva SMART i Hrvatske mreže volonterskih centara.

U petak, 18. ožujka 2016. godine, u Rijeci se održala konferencija “Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera” koja je okupila ne samo koordinatore volontera s područja Primorsko – goranske županije već i predstavnike 20 lokalnih volonterskih centara u Hrvatskoj.

Cilj konferencije bio je upoznati sudionike s rezultatima međunarodnog projekta “Poziv na buđenje - uloga koordinatora volontera”, koji je Udruga SMART provodila u suradnji s organizacijama iz Rumunjske, Mađarske, Slovačke i Latvije, odnosno predstaviti četiri dokumenta/alata koji su nastali u sklopu projekta s ciljem povećanja kvalitete rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima u zemljama partnerima (Profesionalni profil koordinatora volontera, Standardi kvalitete za volonterske programe, Kurikulum edukacije za koordinatore volontera te Proceduru i instrument za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera).

Poseban dio konferencije bio je posvećen lokalnim volonterskim centrima i usmjeren na podizanje kvalitete rada volonterskih centara. Predstavnice Volonterskog centra Split predstavile su im standarde kvalitete za volonterske centre u Hrvatskoj, kao i buduće procedure za certificiranje volonterskih centara u Hrvatskoj. Kroz predstavljanja i radionice sudionici su imali priliku saznati i komentirati spomenute alate i procedure za njihovo buduće korištenje. 

Program konferencije pronađite ovdje.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).