naziv

U Rijeci predstavljen prijedlog Standarda kvalitete za volonterske centre

Lokalni volonterski centri iz cijele Hrvatske prisustvovali su predstavljanju prijedloga Standarda kvalitete za volonterske centre na konferenciji u Rijeci u organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva SMART i Hrvatske mreže volonterskih centara.

U petak, 18. ožujka 2016. godine, u Rijeci se održala konferencija “Poziv na buđenje – uloga koordinatora volontera” koja je okupila ne samo koordinatore volontera s područja Primorsko – goranske županije već i predstavnike 20 lokalnih volonterskih centara u Hrvatskoj.

Cilj konferencije bio je upoznati sudionike s rezultatima međunarodnog projekta “Poziv na buđenje - uloga koordinatora volontera”, koji je Udruga SMART provodila u suradnji s organizacijama iz Rumunjske, Mađarske, Slovačke i Latvije, odnosno predstaviti četiri dokumenta/alata koji su nastali u sklopu projekta s ciljem povećanja kvalitete rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima u zemljama partnerima (Profesionalni profil koordinatora volontera, Standardi kvalitete za volonterske programe, Kurikulum edukacije za koordinatore volontera te Proceduru i instrument za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera).

Poseban dio konferencije bio je posvećen lokalnim volonterskim centrima i usmjeren na podizanje kvalitete rada volonterskih centara. Predstavnice Volonterskog centra Split predstavile su im standarde kvalitete za volonterske centre u Hrvatskoj, kao i buduće procedure za certificiranje volonterskih centara u Hrvatskoj. Kroz predstavljanja i radionice sudionici su imali priliku saznati i komentirati spomenute alate i procedure za njihovo buduće korištenje. 

Program konferencije pronađite ovdje.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.