naziv

Uključite se u kampanju „Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“

Hrvatski savez za rijetke bolesti obratio nam se povodom pokretanja međunarodnog projekta „Hug for Guinness, hug for rare!“ („Zagrli za Guinness, zagrli za rijetke!“) kojim će se obilježiti Međunarodni dan rijetkih bolesti 2016. godine.

Foto: Hrvatski savez za rijetke bolesti

Početkom 2015. godine Savez je, povodom obilježavanja međunarodnog Dana rijetkih bolesti, pokrenuo kampanju "Zagrli za rijetke bolesti", u sklopu koje su prikupljali fotografije zagrljaja te ih objavili na web i Facebook stranici. Kako je to izgledalo može se vidjeti u OVOM kratkom videu. Akciji su se priključile i mnoge poznate osobe.

Ove godine odlučili su se za veliki izazov i akciju su proširili i prijavili ju za obaranje Guinnessovog rekorda u kategoriji najvećeg online foto albuma zagrljaja (trenutni rekord iznosi 108 121 fotografija).

Kako bi akcija bila što uspješnija započeli su s organiziranjem aktivnih timova i poznatih osoba diljem Hrvatske koji će se u navedenom tjednu natjecati koji tim može skupiti više fotki. Samo sudjelovanje je jednostavno – važno je jedino da na svakoj fotki grlite drugu osobu i da se te slike uploadaju na posebnu web stranicu cijele kampanje: http://hugforrare.com (stranica će biti aktivna od 14. veljače). Volonterski centar Split će koordinirati timom od nekoliko volontera te 23. veljače 2016. nuditi zagljaje na nekoj lokaciji u Splitu. Ovim putem pozivamo škole, udruge i organizacije da organiziraju svoje timove u periodu od 21. do 27. veljače 2016. g. i postanu dio ovog projekta te da zajedno s nama srušite rekord i u konačnici podignete svijest u društvu o rijetkim bolestima. 

Za više informacija o projektu možete kontaktirati Hrvatski savez za rijetke bolesti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefonskog broja: 01/244-1393, a ukoliko se želite uključiti u naš tim, javite nam se na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na: 021/329-137, 329-139 ili 091/329-1300.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.