Volonterski centar Split

Volonterski centar Zagreb nositelj je projekta u kojem zajedno s Udrugom "MI" - Split, Zakladom “Kajo Dadić” i Volonterskim centrom Osijek radi na snažnijem povezivanje poslovnog sektora i organizacija civilnog društva putem korporativnog volontiranja kako bi zajednički doprinijeli izgradnji jake, kohezivne i humane zajednice.

Projekt pod nazivom „Širenje područja suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ započeo je u listopadu 2015., a trajat će do 2017. godine. Projekt je ugovoren u sklopu natječaja „Fostering Innovative Forms of Philanthropy in Local Communities to Support Sustainability of Civil Society“(IPA 2012.). Financiran je sredstvima Europske unije, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Kroz uspostavu nacionalne baze za spajanje korporativnih resursa i neprofitnih organizacija te organiziranjem „market placea“ (tržišta volontiranja) radit ćemo na uspostavi mehanizama povezivanja poslovnih organizacija i neprofitnih organizacija kao organizatora volontiranja. Izgradnja kapaciteta organizatora volontiranja i poslovnih organizacija za provedbu programa korporativnog volontiranja bit će realizirana kroz izradu edukacijskog kurikuluma, provedbu edukacije o uspostavljanju/razvoju korporativnih volonterskih programa za organizacije civilnog društva i poslovne organizacije. Uspostavom Savjeta za razvoj korporativnog volontiranja, različitim promotivnim alatima te organiziranjem nacionalne konferencije radit ćemo na umrežavanju i promociji korporativnog volontiranja.

                           


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).