naziv

Projekt razvoja korporativnog volontiranja u Hrvatskoj

Volonterski centar Zagreb nositelj je projekta u kojem zajedno s Udrugom "MI" - Split, Zakladom “Kajo Dadić” i Volonterskim centrom Osijek radi na snažnijem povezivanje poslovnog sektora i organizacija civilnog društva putem korporativnog volontiranja kako bi zajednički doprinijeli izgradnji jake, kohezivne i humane zajednice.

Projekt pod nazivom „Širenje područja suradnje – korporativno volontiranje kao inovativni oblik filantropije i resurs za razvoj civilnog društva“ započeo je u listopadu 2015., a trajat će do 2017. godine. Projekt je ugovoren u sklopu natječaja „Fostering Innovative Forms of Philanthropy in Local Communities to Support Sustainability of Civil Society“(IPA 2012.). Financiran je sredstvima Europske unije, a sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske.
Kroz uspostavu nacionalne baze za spajanje korporativnih resursa i neprofitnih organizacija te organiziranjem „market placea“ (tržišta volontiranja) radit ćemo na uspostavi mehanizama povezivanja poslovnih organizacija i neprofitnih organizacija kao organizatora volontiranja. Izgradnja kapaciteta organizatora volontiranja i poslovnih organizacija za provedbu programa korporativnog volontiranja bit će realizirana kroz izradu edukacijskog kurikuluma, provedbu edukacije o uspostavljanju/razvoju korporativnih volonterskih programa za organizacije civilnog društva i poslovne organizacije. Uspostavom Savjeta za razvoj korporativnog volontiranja, različitim promotivnim alatima te organiziranjem nacionalne konferencije radit ćemo na umrežavanju i promociji korporativnog volontiranja.

                           

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.