Volonterski centar Split

U utorak 19.1.2015. u Splitu se održao sastanak koordinatora/mentora volontera u projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije".

S obzirom da su do sada svi volonteri počeli volontirati na svojim angažmanima, a neki i završili svoje tromjesečno volontiranje, sastanak je poslužio kao prilika za razmjenu i podjelu iskustava i razgovor o aktivnostima koje slijede u narednom periodu.

Najveći dio vremena posvetili smo načinu ispunjavanja Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem, s obzirom da svaki volonter u sklopu ovog projekta ima pravo na nju.

Potvrdu o komptenecijama stečenim volontiranjem izradilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih i ona predstavlja odgovor na potrebu da se upravo te kompetencije učine vidljivima i korisnima za nastavak osobnog obrazovanja i podizanja zapošljivosti. Kroz projekt "Volontiranje - prilika za noe kompetencije" nastoji se iskoritstiti potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osbni razvoj osoba s invaliditetom.

Nositelj projekta je Volonterski centar Osijek, a partneri su Udruga za razvoj civilnog društva SMART, Udruga "MI" - Split, Volonterski centar Zagreb i Autonomni centar - ACT.
Ukupna vrijednost projekta je 153.235,77 eura.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.