Volonterski centar Split

S velikom tugom javljamo da smo se danas oprostili od naše prijateljice i kolegice Gordane Forčić, članice Upravnog odbora Udruge Smart iz Rijeke, aktivistice i stručnjakinje u području razvoja civilnog društva.

Gordana je bila i jedna od najvećih zagovornica razvoja volonterstva te sukreatorica brojnih publikacija i javnih dokumenata u Hrvatskoj i Europskoj uniji na temu volonterstva i razvoja civilnog društva.

Izgubili smo dragu i marljivu kolegicu i prijateljicu i neumorni izvor inspiracije. S ljubavlju i poštovanjem čuvat ćemo naše zajedničke uspomene.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.