naziv

Proslavljen međunarodni dan volontera 2015.

U subotu, 5. prosinca 2015., u organizaciji Volonterskog centra Udruge "MI" - Split, održana je 15. po redu svečana dodjela godišnje nagrade "Vinka Luković". Godišnju nagradu „Vinka Luković“, ustanovljenu kao znak javnog priznanja pravnim osobama za iskazani doprinos razvoju volonterstva i volonterskih aktivnosti, dodjeljuje Savjet volonterskog centra Udruge „MI“ - Split za organizatore volontiranja s područja 4 županije - Zadarske, Šibensko- kninske, Dubrovačko-neretvanske i Splitsko-dalmatinske.

Foto: Veljko Martinović

Svečana dodjela nagrada "Vinka Luković", održana u prostorijama Hrvatskog narodnog kazališta Split, okupila je oko 170 organizatora volontiranja, volontera, predstavnika javnog i civilnog sektora te podržavatelja volonterskog rada. Ove godine, dobitnici nagrade su Ekonomsko-birotehnička i trgovačka škola Zadar, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Moje dijete Solin te SKAC – Studentski katolički centar Split. Posebna priznanja i nagrade za trud, ustrajnost i promoviranje volonterstva dobile su Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai Dubrovnik, Ženski đački dom Split te Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split. Dodatno, podijeljene su zahvalnice za stotinjak zaslužnih volontera i podržavatelja volonterskog rada.

Prisutnima se obratila izvršna direktorica Udruge "MI" - Split, Nives Ivelja, ističući kako je volonterstvo kultura življenja. Također je istaknula kako je volontiranje poseban stil života i osobni odabir, koji je jednako koristan i za korisnike i za same volontere. Volonterski rad društvo u cjelini čini boljim, a proslava Međunarodnog dana volontera prilika je da se zajednički osvrnemo na volonterski rad i trud mnogobrojnih organizacija te zahvalimo zaslužnima za njihov doprinos.
Dodjelu nagrada glazbenim su programom obogatili polaznici Male škole gitare na bazi sluha pod vodstvom Damira Mimice iz udruge Glazbene niti ljubavi te bariton Dario Belić i maestro Jurica Karuzo iz udruge Belcanto.

Koristimo ovu prigodu da se ispričamo volonterima Lige za prevenciju ovisnosti i udruge DYXY na nenamjernom izostavljanju s popisa volontera koji su dobili zahvalnicu za poseban doprinos. Nije nam bila namjera nikoga izostaviti niti isključiti, a pogotovo ne volontere udruga koje se ističu svojim dugogodišnjim predanim radom na području prevencije ovisnosti (Liga za prevenciju ovisnosti) i tretmana djece s jezičnim poteškoćama (udruga DYXY). Cjelokupni (nadopunjeni) popis volontera i podupiratelji koji su dobili zahvalnice možete pronaći OVDJE.

Proslava međunarodnog dana volontera nastavljena je zabavom za volontere u splitskom klubu Vanilla, na kojoj je prisustvovalo dvjestotinjak volontera, organizatora volontiranja i podržavatelja volonterskog rada.

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.