Volonterski centar Split

Pozivamo sve organizatore volontiranja na predstavljanje Sustava kvalitete za volonterske programe koji je izrađen u sklopu projekta “Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga”. Predstavljanje će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu Split (Trg Gaje Bulata 1) 5. prosinca 2015. g. od 10 do 12 h.

Projekt “Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga” direktno djeluje na razvoj kapaciteta organizacija civilnog društva u pružanju socijalnih usluga na području cijele Hrvatske u smislu unaprjeđenja organiziranog uključivanja volontera kroz:

1) edukaciju predstavnika OCD-a za koordinatore volontera
2) razvoj temeljnog sustava kvalitete za volonterske programe
3) mentorsku podršku i savjetovanje OCD-a prema sustavu kvalitete za volonterske programe
4) promociju razvoja volonterskih programa i volontiranja u pružanju socijalnih usluga

Projekt se krajem ove godine privodi kraju, a kroz projektne aktivnosti izrađen je i sustav kvalitete za volonterske programe koji želimo predstaviti organizatorima volontiranja koji su do sada iskazali važnost kvalitete kao bitne odrednice svog djelovanja u zajednici i u radu s volonterima.

Svoje sudjelovanje možete potvrditi slanjem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na: 021/2329-137 ili 021/329-139 najkasnije do utorka, 1. prosinca 2015. Na prethodno navedenim kontaktima možete zatražiti i dodatne informacije vezane uz sam događaj.

Projekt “Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, a provode ga: Udruga “MI” – Split (nositelj) te partneri Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek, Udruga za razvoj civilnog društva Smart, UOSIKAŽU - Udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije i Udruga za prevenciju socijalnopatološkog ponašanja mladih „PREVENCIJA“.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.