Volonterski centar Split

U sklopu projekta "Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga" 23.11.2015. u Zagrebu se održao koordinacijski sastanak partnera u projektu.

Na sastanku su sudjelovali predstavnici Udruge za razvoj civilnog društva SMART iz Rijeke, Volonterskog centra Osijek, Volonterskog centra Zagreb, Udruge "Prevencija" iz Nove Gradiške, UOSIKAŽU iz Karlovca te Udruge "MI" - Split.ESF - sastanak partnera

Na sastanku, koji se održao u Kući ljudskih prava, partneri su izmijenili dosadašnja iskustva u prvovođenju projektnih aktivnosti i postignute rezultate. Osvrnuli su se i na aktivnost koja ih čeka, promocija Sustava kvalitete za volonterske programe, koju će svi partneri provesti početkom prosinca.

Projekt financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i završava 28.12.2015.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.