Volonterski centar Split

Diljem svijeta se rad volontera prepoznaje i cijeni, radili oni u području obrazovanja, kulture, sporta, zaštite okoliša ili zdravstva, no vrlo često se zaboravlja da su pokretačka snaga iza volontera upravo koordinatori volontera. Iz tog se razloga 1999. godine u SAD-u počeo obilježavati Dan koordinatora volontera, koji je vrlo brzo poprimio međunarodni karakter.

Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana koordinatora volontera je: "Koordinatori volontera: snaga iza volontera superheroja". Zahvalite zato danas vašim koordinatorima na omogućavanju i razvijanju duha volonterstva među nama.

Više informacija o Međunarodnom danu koordinatora volontera potražite ovdje.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.