naziv

Poziv za volontiranje na projektu "Balkanske vode"

Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka koja je tijekom ljeta 2015. u Gunji, Obrenovcu, Maglaju i Doboju organizirala radionice crtanja stripova za djecu na temu poplava iz 2014. trenutno slaže knjigu od 156 strana na jezicima tri zemlje uz prijevod na engleski, u kojoj su uz stripove, fotografije poplava 4 mjesta, fotografije otpada u rijekama i tekstovi. Sada traže volontere za administrativne poslove!

Naslovnica knjige "Balkanske vode"

S projektom pod nazivom "Balkanske vode", u suradnji s UNDP Hrvatska i uz pomoć Indiegogo kampanje će tražiti sredstva za tisak knjiga koje će potom u tri zemlje, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini dijeliti dijeci zauzvrat za 5 iskorištenih plastičnih boca ili vrećica. Cilj im je preventivno djelovati na poplave skupljajući otpad i ekološki osvijestiti djecu i mlade.

Posao koji bi volonteri trebali obavljati je:

1. Prikupljanje e-mail adresa svih web portala, novinskih i TV kuća iz tri navedene zemlje

2. Prikupljanje e-mail adresa kulturnih centara, knjižnica, galerija, škola i fakulteta (pogotovo onih iz mjesta uz rijeke)

3. Kontaktiranje raznih poduzeća, privatnih i javnih

4. Kontaktiranje značajnijih sportskih društava

5. Kontaktiranje poznatih osoba

Trajanje volonterskog angažmana je od dana javljanja zaključno s 30.11.2015. Predviđen broj sati je koliko tko može jer posla ima jako puno. Potrebne kvalifikacije: pretraživanje interneta, Word, Excel. Rad je uglavnom od kuće pa nije bitno odakle su volonteri.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti g. Željku Gašiću iz Udruge StripOs putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na: 092/323-4488.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.