Volonterski centar Split

Udruga ljubitelja stripova StripOs iz Osijeka koja je tijekom ljeta 2015. u Gunji, Obrenovcu, Maglaju i Doboju organizirala radionice crtanja stripova za djecu na temu poplava iz 2014. trenutno slaže knjigu od 156 strana na jezicima tri zemlje uz prijevod na engleski, u kojoj su uz stripove, fotografije poplava 4 mjesta, fotografije otpada u rijekama i tekstovi. Sada traže volontere za administrativne poslove!

S projektom pod nazivom "Balkanske vode", u suradnji s UNDP Hrvatska i uz pomoć Indiegogo kampanje će tražiti sredstva za tisak knjiga koje će potom u tri zemlje, Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini dijeliti dijeci zauzvrat za 5 iskorištenih plastičnih boca ili vrećica. Cilj im je preventivno djelovati na poplave skupljajući otpad i ekološki osvijestiti djecu i mlade.

Posao koji bi volonteri trebali obavljati je:

1. Prikupljanje e-mail adresa svih web portala, novinskih i TV kuća iz tri navedene zemlje

2. Prikupljanje e-mail adresa kulturnih centara, knjižnica, galerija, škola i fakulteta (pogotovo onih iz mjesta uz rijeke)

3. Kontaktiranje raznih poduzeća, privatnih i javnih

4. Kontaktiranje značajnijih sportskih društava

5. Kontaktiranje poznatih osoba

Trajanje volonterskog angažmana je od dana javljanja zaključno s 30.11.2015. Predviđen broj sati je koliko tko može jer posla ima jako puno. Potrebne kvalifikacije: pretraživanje interneta, Word, Excel. Rad je uglavnom od kuće pa nije bitno odakle su volonteri.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti g. Željku Gašiću iz Udruge StripOs putem e-maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonski na: 092/323-4488.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).