Volonterski centar Split

CEV - European Volunteer Centre donosi video izvještaj s konferencije "Pick and Mix - a Multi - Perspective approach to Volunteer Centres" koja se od 23. do 24. travnja 2015. održala u Impact centru u Zadru.

Konferencija je organizirana zajedničkim snagama CEV-a, HMVC (Hrvatske mreže volonterskih centara), Udruge za razvoj civilnog društva SMART i Volonterskog centra Osijek, uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Na konferenciji se okupilo stotinjak predstavnika volonterskih centara iz Hrvatske i drugih europskih zemalja, a glavna tema su bili inovativni i novi pristupi upravljanja volonterima kao i u uloga volonterskih centara u razvoju volonterstva i zajednice u cjelini.

U nastavku pogledajte video.

Video CEV "Pick and Mix" April 2015, Zadar

Video: Spring 2015 CEV Capacity Building Conference "Pick and Mix – A Multi-Perspective Approach to Volunteer Centres" April 2015, Zadar Croatia.!Save the date for the next CEV Capacity Building Conference: 7-8 April 2016, in Bucharest, Romania!

Posted by CEV - European Volunteer Centre on Tuesday, 13 October 2015

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.