Volonterski centar Split

Udruga „MI“ – Split poziva potencijalne suradnike na iskaz interesa za sudjelovanje u volonterskim aktivnostima radi smanjenja teškoća izazvanih izbjegličkom krizom. 

Udruga „MI“ – Split u suradnji s UNICEF-om će u slučaju potrebe i eventualnog dolaska izbjeglica u naše područje organizirati aktivnosti pomoći izbjeglicama poput zbrinjavanja i animacije djece, pomoći u prikupljanju i podjeli donirane hrane i potrepština, pomoći u logističkom smislu (dijeljenje obavijesti putem društvenih mreža, različitih stranica i portala, itd.) i slično. Ukoliko želite, u slučaju potrebe, volontirati u planiranim aktivnostima molimo vas ispunite obrazac koji se nalazi OVDJE te ga pošaljete e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., faxom na broj: 021/329-131 ili pak dostavite osobno ili poštom na adresu: Sinjska 7/II.

Pozivamo prvenstveno osobe s dobrim komunikacijskim vještinama, educirane ili iskusne u radu s djecom i s izraženom tolerancijom i kapacitetom za rad pod pritiskom.

Vaš iskaz interesa bit će zabilježen te ćemo Vam se javiti u slučaju potrebe za djelovanjem te radi izbora volontera i provedbe pripremnih aktivnosti.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).