Volonterski centar Split

Udruga „MI“ – Split poziva potencijalne suradnike na iskaz interesa za sudjelovanje u volonterskim aktivnostima radi smanjenja teškoća izazvanih izbjegličkom krizom. 

Udruga „MI“ – Split u suradnji s UNICEF-om će u slučaju potrebe i eventualnog dolaska izbjeglica u naše područje organizirati aktivnosti pomoći izbjeglicama poput zbrinjavanja i animacije djece, pomoći u prikupljanju i podjeli donirane hrane i potrepština, pomoći u logističkom smislu (dijeljenje obavijesti putem društvenih mreža, različitih stranica i portala, itd.) i slično. Ukoliko želite, u slučaju potrebe, volontirati u planiranim aktivnostima molimo vas ispunite obrazac koji se nalazi OVDJE te ga pošaljete e-mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., faxom na broj: 021/329-131 ili pak dostavite osobno ili poštom na adresu: Sinjska 7/II.

Pozivamo prvenstveno osobe s dobrim komunikacijskim vještinama, educirane ili iskusne u radu s djecom i s izraženom tolerancijom i kapacitetom za rad pod pritiskom.

Vaš iskaz interesa bit će zabilježen te ćemo Vam se javiti u slučaju potrebe za djelovanjem te radi izbora volontera i provedbe pripremnih aktivnosti.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.