Volonterski centar Split

Mreža mladih Hrvatske, Volonterski centar Zagreb te Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca prošli su petak (4. rujna 2015.) predstavili Povelju o priznavanju kompetencija stečenih volontiranjem. Povelju su potpisale 23 tvrtke, udruge te obrazovne institucije.

Poveljom se poslodavce i obrazovni sektor potiče na priznavanje i vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem u procesu ostvarivanju punih ljudskih potencijala. Tako se usvajaju standardi i dobre prakse u procesima zapošljavanja, profesionalnog usavršavanja i napredovanja na radnom mjestu koji počivaju na prepoznavanju važnosti volontiranja te njegovih dobrobiti za pojedince, organizacije, zajednice i cjelokupno društvo. Vrednovanje kompetencija stečenih volontiranjem također nudi brojne mogućnosti u obrazovanju studenata te za njihovu mobilnost u obrazovnom sustavu.

Poslodavci koji su potpisali Povelju prepoznali su važnost volontiranja za razvoju kvalitetnijeg društva, a time istovremeno poboljšavaju svoj učinak u izgradnji ljudskih potencijala te grade pozitivan imidž svoje tvrtke. Obrazovne ustanove potpisnice Povelje stvaraju poticajno okruženje za razvijanje punih potencijala svojih studenata te uspješno ispunjavaju svoju društvenu misiju.

Potpisnici Povelje: Grad Zagreb, Hrvatska udruga poslodavaca, Abrakadabra ik d.o.o., Carpe Diem udruga za poticanje i razvoj kreativnih i socijalnih potencijala djece, mladih i odraslih, CHRONOS Info d.o.o., dm-drogerie markt, Edward Bernays Visoka škola za komunikacijski menadžment, ERSTE&Steiermärkische Bank d.d., GRAWE Hrvatska d.d., Hrvatska mreža volonterskih centara, Hrvatski telekom d.d., IBM Hrvatska d.o.o., INA d.o.o., M.E.P. d.o.o., Mreža mladih Hrvatske, PBZ d.d., Publicis Groupe, Ramiro d.o.o., Udruga OSI - osoba s invaliditetom Kutina, Udruga za promicanje kulture u poslovanju, Udruga Zvono (Lokalni volonterski centar Belišće), VIPnet d.o.o., Volonterski centar Zagreb.

Na stranici www.povelja.hr možete pronaći informacije o Povelji, koju je moguće potpisati i online.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).