Volonterski centar Split

Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske poziva civilne udruge na registriraciju putem mobilne aplikacije UdrugeInfo. Navedena aplikacija koristit će za predstavljanje mogućnosti sudjelovanja u aktivnostima od interesa za opće dobro koje te udruge provode širom Hrvatske.

Putem internetske stranice: https://udrugeinfo.uzuvrh.hr registrirajte profil vaše udruge te unesite aktivnosti i usluge koje planirate provoditi (ali i potrebe za volonterima) u sljedećem razdoblju od 6 mjeseci, a koje želite predstaviti građanima. Korisničke upute za rad sa aplikacijom je moguće pregledati odabirom gumba "POMOĆ".

Aplikacija UdrugeInfo dostupna je za preuzimanje na svim mobilnim platformama (Android, iPhone, Windows Phone) te omogućuje jednostavno pretraživanje podataka o udrugama registriranim prema Zakonu o udrugama. Putem aplikacije građani mogu pretraživati aktivnosti udruga prema mjestu i vremenu njihovog održavanja, odnosno informacijama koje su sadržane u Registru udruga te stupiti u kontakt s udrugom koja im je od interesa. Pretraživanje je omogućeno korištenjem interaktivne karte Republike Hrvatske.

Za sva pitanja i podršku u vezi korištenja aplikacije, možete se obratiti na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.