Volonterski centar Split

Izašlo je drugo, dopunjeno izdanje priručnika o volontiranju za osnovne škole "Volonterkovi savjeti". Autorica priručnika je Tanja Tešija iz Volonterskog centra Split, a izdavač je Udruga "MI" - Split.

 "Cilj priručnika je približiti volonterstvo najmlađima, vodeći se onom starom izrekom da na mlađima svijet ostaje. Mladi ljudi puni altruizma i svijesti o potrebama društva svakako čine dobar temelj za društvo budućnosti - društvo u kojem je bitan pojedinac i njegov utjecaj na boljitak okoline. Ovaj priručnik predstavlja prozor u svijet, odskočnu dasku, a na malim volonterima je idući korak - djelovanje u skladu s potrebama njih kao pojedinaca i društva u cjelini." - zaključuje autorica.

Svoj primjerak priručnika škole mogu dobiti u Volonterskom centru Split ili drugom najbližem volonterskom centru ili preuzeti putem ove poveznice.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.