naziv

Prilog o EU projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" na TV Jadran

U četvrtak, 20. kolovoza 2015. u prostorijama Udruge "MI" - Split, partnera na projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" predstavljene su aktivnosti projekta na području dalmatinske regije.

S novinarkom TV Jadrana razgovarala je Tanja Tešija iz Udruge "MI" - Split te najavila skorašnju edukaciju za osobe s invaliditetom iz područja neprofitnog menadžmenta, razvoja socijalnih vještina i upravljanja projektnim ciklusom.

Krajnji korisnici projekta, koji je iz Europskog socijalnog fonda i čiji je nositelj Volonterski centar Osijek, su osobe s invaliditetom koje žele poboljšati vlasitite kompetencije u svrhu veće zapošljivosti.

Cilj projekta je podržati socijalnu inkluziju i povećati zapošljivost osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.

Osobe s invaliditetom vrlo su često u visokom riziku od socijalne isključenosti i ovim se projektom pokušava utjecati na cjelokupno društvo da prepozna njihov potencijal i omogući im podizanje razine zapošljivosti.

Projekt se provodi u 5 regija Republike Hrvatske, a traje od veljače 2015. do lipnja 2016.

  

Detaljnije informacije o prijavi potražite OVDJE.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.