Volonterski centar Split

U četvrtak, 20. kolovoza 2015. u prostorijama Udruge "MI" - Split, partnera na projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" predstavljene su aktivnosti projekta na području dalmatinske regije.

S novinarkom TV Jadrana razgovarala je Tanja Tešija iz Udruge "MI" - Split te najavila skorašnju edukaciju za osobe s invaliditetom iz područja neprofitnog menadžmenta, razvoja socijalnih vještina i upravljanja projektnim ciklusom.

Krajnji korisnici projekta, koji je iz Europskog socijalnog fonda i čiji je nositelj Volonterski centar Osijek, su osobe s invaliditetom koje žele poboljšati vlasitite kompetencije u svrhu veće zapošljivosti.

Cilj projekta je podržati socijalnu inkluziju i povećati zapošljivost osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.

Osobe s invaliditetom vrlo su često u visokom riziku od socijalne isključenosti i ovim se projektom pokušava utjecati na cjelokupno društvo da prepozna njihov potencijal i omogući im podizanje razine zapošljivosti.

Projekt se provodi u 5 regija Republike Hrvatske, a traje od veljače 2015. do lipnja 2016.

  

Detaljnije informacije o prijavi potražite OVDJE.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).