Volonterski centar Split

U četvrtak, 20. kolovoza 2015. u prostorijama Udruge "MI" - Split, partnera na projektu "Volontiranje - prilika za nove kompetencije" predstavljene su aktivnosti projekta na području dalmatinske regije.

S novinarkom TV Jadrana razgovarala je Tanja Tešija iz Udruge "MI" - Split te najavila skorašnju edukaciju za osobe s invaliditetom iz područja neprofitnog menadžmenta, razvoja socijalnih vještina i upravljanja projektnim ciklusom.

Krajnji korisnici projekta, koji je iz Europskog socijalnog fonda i čiji je nositelj Volonterski centar Osijek, su osobe s invaliditetom koje žele poboljšati vlasitite kompetencije u svrhu veće zapošljivosti.

Cilj projekta je podržati socijalnu inkluziju i povećati zapošljivost osoba s invaliditetom koristeći potencijal volonterstva kao priliku za profesionalni i osobni razvoj.

Osobe s invaliditetom vrlo su često u visokom riziku od socijalne isključenosti i ovim se projektom pokušava utjecati na cjelokupno društvo da prepozna njihov potencijal i omogući im podizanje razine zapošljivosti.

Projekt se provodi u 5 regija Republike Hrvatske, a traje od veljače 2015. do lipnja 2016.

  

Detaljnije informacije o prijavi potražite OVDJE.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.