Volonterski centar Split

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva objavila je natječaj za prijavu volonterskih inicijativa i inovativnih modela razvoja volonterstva za dodjelu nagrade "Otisak srca" u 2015. godini.

Cilj natječaja je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni – volonterski angažman u lokalnoj zajednici kroz razvoj aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive.

Na natječaj se mogu prijaviti osnovne i srednje škole koje u protekle tri godine nisu dobile nagradu Nacionalne zaklade za razvoj volonterstva. Dodijelit će se ukupno do 10 nagrada za osnovne i do 5 nagrada za srednje škole, uz plaketu "Otisak srca" i iznos do 10.000,00 kn za provedbu nagrađene volonterske akcije ili modela volontiranja mladih, a rok za podnošenje prijave je 1. listopada 2015. godine. Detalje o natječaju i potrebne dokumente potražite ovdje.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.