Volonterski centar Split

Prijedlozi Nacionalnog programa za razvoj volonterstva za razdoblje 2015.- 2018. te Operativnog plana provedbe tog programa objavljeni su na web stranici: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=1532 u svrhu internetskog savjetovanja sa zainteresiranom javnošću putem aplikacije e-Savjetovanja. Javno savjetovanje sa svim zainteresiranim građanima završava 22. srpnja 2015. godine. te do tada imate vremena izraziti svoje stajalište.

Nacionalni program za razvoj volonterstva bit će nacionalni strateški dokument za razvoj volonterstva u Hrvatskoj za razdoblje od 2015. do 2018. godine. Utvrdit će mjere i provedbene aktivnosti za sljedeće prioritete u razvoju volonterstva:
• Unaprjeđivati pravni okvir za volontiranje
• Razvijati standarde kvalitete rada na području volonterstva
• Razvijati baze podataka o volonterima i organizatorima volontiranja
• Unaprjeđivati suradnju sa svim potencijalnim subjektima od značenja za razvoj volonterstva
• Poticati razvoj novih oblika volontiranja
• Poticati i razvijati kulturu volontiranja mladih
• Uspostaviti sustav praćenja i vrednovanja volontiranja
• Poticati istraživanja na području volontiranja
• Uspostaviti sustav nagrađivanja u svrhu omogućavanja određenih povlastica za volontere
• Promovirati volontiranje u svim segmentima društva
• Povećati djelotvornost sustava financiranja

Bilo bi nam drago da se uključite u javno savjetovanje i svojim prijedlozima i komentarima date doprinos izradi Nacionalnog programa, a time i volonterstva u Hrvatskoj.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).