Volonterski centar Split

Jučer (29. 6. 2015.) je u organizaciji Volonterskog centra Split održana posljednja edukacija iz ciklusa od četiri edukacije o menadžmentu volontera, standardima kvalitete za volonterske programe te standardima kvalitete za pružanje socijalnih usluga.

Edukacije su se održale u sklopu projekta "Solidarnost i kvaliteta u pružanju socijalnih usluga" financiranog od strane Europskog socijalnog fonda. Sve polaznice edukacije (njih ukupno 13) dobile su potvrde za koordinatorice volontera.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.