naziv

Istraživanje o ulozi i zadacima koordinatora volontera – ispunite upitnik!

Između studenog 2014. i travnja 2016., Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u partnerstvu s organizacijama Pro Vobis iz Rumunjske, Nacionalnim volonterskim centrom OKA (Mađarska), Platformom volonterskih centara i organizacija (Slovačka) i Nacionalnim volonterskim centrom Brīvprātīgais.lv (Latvija), provodi projekt Wake-Up Call: Volunteer Manager Role (Poziv na buđenje: uloga koordinatora volontera).

Projekt ima za cilj povećati kvalitetu rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima, stvaranjem profesionalnog profila koordinatora volontera, izradom standarda kvalitete za menadžment volontera, razvijanjem kurikuluma edukacije za koordinatore volontera i razvojem procedura i instrumenata za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera. Kako bismo što bolje izradili različite materijale vezane uz gore navedene teme, rado bismo čuli mišljenje volontera, koordinatora volontera odnosno odgovornih osoba u organizacijama koje uključuju volontere ili u tvrtkama koje podržavaju volontiranje svojih zaposlenika. Svoje mišljenje možete podijeliti s nama putem online upitnika, čije ispunjavanje traje između 15 i 40 minuta, ovisno o tome u koju kategoriju spada ispitanik. Istraživanje je nacionalno, a paralelno se odvija u svih 5 država, partnericama u navedenom projektu.
Vaši odgovori bit će nam dragocjeni te vas stoga molimo da odvojite malo svoga vremena i pomognete nam da materijali namijenjeni organizacijama koje uključuju volontere, volonterima i nama iz volonterskih centara, budu što kvalitetniji. Budući da je kvaliteta volonterskih programa u organizacijama jedan od preduvjeta većeg uključivanja građana u volonterske aktivnosti, a koordinatori volontera jedni od najvažnijih aktera u tom procesu, ova tema nam je izuzetno važna te se nadamo se da ćemo izradom i primjenom materijala utjecati na podizanje kvalitete rada s volonterima i usluga koje organizacije pružaju svojim korisnicima. Hvala!
Online upitniku možete pristupiti OVDJE.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.