Volonterski centar Split

Između studenog 2014. i travnja 2016., Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u partnerstvu s organizacijama Pro Vobis iz Rumunjske, Nacionalnim volonterskim centrom OKA (Mađarska), Platformom volonterskih centara i organizacija (Slovačka) i Nacionalnim volonterskim centrom Brīvprātīgais.lv (Latvija), provodi projekt Wake-Up Call: Volunteer Manager Role (Poziv na buđenje: uloga koordinatora volontera).

Projekt ima za cilj povećati kvalitetu rada s volonterima i procesa upravljanja volonterima, stvaranjem profesionalnog profila koordinatora volontera, izradom standarda kvalitete za menadžment volontera, razvijanjem kurikuluma edukacije za koordinatore volontera i razvojem procedura i instrumenata za vrednovanje kompetencija koordinatora volontera. Kako bismo što bolje izradili različite materijale vezane uz gore navedene teme, rado bismo čuli mišljenje volontera, koordinatora volontera odnosno odgovornih osoba u organizacijama koje uključuju volontere ili u tvrtkama koje podržavaju volontiranje svojih zaposlenika. Svoje mišljenje možete podijeliti s nama putem online upitnika, čije ispunjavanje traje između 15 i 40 minuta, ovisno o tome u koju kategoriju spada ispitanik. Istraživanje je nacionalno, a paralelno se odvija u svih 5 država, partnericama u navedenom projektu.
Vaši odgovori bit će nam dragocjeni te vas stoga molimo da odvojite malo svoga vremena i pomognete nam da materijali namijenjeni organizacijama koje uključuju volontere, volonterima i nama iz volonterskih centara, budu što kvalitetniji. Budući da je kvaliteta volonterskih programa u organizacijama jedan od preduvjeta većeg uključivanja građana u volonterske aktivnosti, a koordinatori volontera jedni od najvažnijih aktera u tom procesu, ova tema nam je izuzetno važna te se nadamo se da ćemo izradom i primjenom materijala utjecati na podizanje kvalitete rada s volonterima i usluga koje organizacije pružaju svojim korisnicima. Hvala!
Online upitniku možete pristupiti OVDJE.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).