Volonterski centar Split

Danas počinju Dani otvorenih vrata udruga u organizaciji Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske. Od 28. do 30. svibnja udruge širom Hrvatske otvaraju vrata zainteresiranim građanima i upoznaju ih s vlastitim aktivnostima i programima.

Na Danima otvorenih vrata građani će moći sudjelovati u brojnim kreativnim radionicama, predavanjima, predstavama, akcijama te upoznavanju s različitim društveno korisnim projektima i programima, ali i mogućnostima volontiranja u udrugama.

Svi građani koji posjete udruge tijekom Dana otvorenih vrata moći će preuzeti i ispuniti „putovnicu“ u koje unose žigove udruga i svoje dojmove te osvojiti prigodne nagrade. Program Dana otvorenih vrata udruga 2015., te aktivnosti udruga širom Hrvatske dostupan je na stranici: www.daniudruga.hr.

I Volonterski centar Split otvorio je svoja vrata - 28. i 29.5. od 09:00 do 14:00 h informiramo zainteresirane građane o volonterstvu, mogućnostima volontiranja, dosadašnjim i trenutnim aktivnostima i projektima.

Radujemo se vašem dolasku!


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.