Volonterski centar Split

Zbog vremenskih neprilika otkazuje se planirana humanitarno-prodajna izložba koja se trebala održati u sklopu Dana volonterskog rada u subotu, 23. svibnja 2015. g. od 9:00 do 13:00 sati na Prokurativama.

S obzirom da se humanitarno-prodajna izložba i zabavni program uvijek održavaju na otvorenom, neizvedivo je promijeniti lokaciju u zatvoreni prostor.

Svim prijavljenima izlagačima i izvođačima zahvaljujemo što su podržali ovu manifestaciju te vas pozivamo da danas (22. svibnja 2015.) posjetite Sveučilišnu knjižnicu u vremenu od 11:00 do 13:00 sati i poslušate prezentacije i primjere dobre prakse o volontiranju učenika u osnovnim i srednjim školama.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.