Volonterski centar Split

Ove godine, po osamnaesti put za redom, Udruga "MI" - Split - Volonterski centar Split organizira Dane volonterskog rada. Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Ovogodišnji Dani održavaju se u sklopu, također tradicionalne, manifestacije Hrvatska volontira koju organiziraju Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske.

Dani volonterskog rada održat će se u petak 22. svibnja 2015. i subotu 23. svibnja 2015.

Program je, kao i do sada, podijeljen na dva dijela:
- u petak 22.5.2015. od 11:00 do 13:00 h u Sveučilišnoj knjižnici u Splitu (Velika dvorana, Sjeverni toranj, drugi kat) održat će se prezentacije primjera dobre prakse volontiranja učenika u osnovnim i srednjim školama. Gosti govornici su profesori - voditelji volonterskih klubova u školama.

- u subotu, 23.5.2015. od 09:00 do 13:00 h na Prokurativama će se održati tradicionalna humanitarno-prodajna izložba uz zabavni program. Ove godine humanitarna akcija usmjerena je udruzi "Glazbene niti ljubavi" koja promiče ljubav prema glazbi kod djece i mladih.

Ovim putem pozivamo stručne službe osnovnih i srednjih škola na što veći odaziv na oba dana manifestacije. Sa sobom možete povesti i nekoliko zainteresiranih učenika.

Radujemo se Vašem dolasku!

 


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).