Volonterski centar Split

U Zadru se jučer i danas (23. i 24. travnja 2015.) održava međunarodna konferencija pod nazivom "Pick and mix - a multi perspective approach to volunteer cetres". Konferenciju organizira Europski volonterski centar (CEV) u partnerstvu s Udrugom za razvoj civilnog društva SMART, Hrvatskom mrežom volonterskih centara i Volonterskim centrom Osijek uz podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

 Konferencija će pružiti uvid u nove i inovativne pristupe upravljanja volonterima, kao i u ulogu volonterskih centara u razvoju volonterstva i zajednice u cjelini. Očekuje se stotinjak sudionika i sudionica iz više europskih zemalja. Osim izlaganja i radionica, konferencija pruža mogućnost umrežavanja i razmjene iskustava i dobrih praksi među sudionicima. Tijekom konferencije razgovarat će se o ulogama i budućnosti volonterskih centara, metodologiji u menadžmentu volontera, korporativnom volontiranju te tehnikama angažiranja djece i mladih.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.