Volonterski centar Split

Volonterski centar Zagreb i Udruga "MI" -  Split pokrenuli su projekt kroz koji će volontiranje približiti učenicima osnovnih škola iz Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.
Ovim projektom želimo promovirati i potaknuti razvoj odgoja za volontiranje kao oblika izvannastavne aktivnosti povezane s provedbom građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama te ih podržati u razvoju volonterskih programa i aktivnosti u njihovim školama. Njime ćemo ujedno pilotirati model uvođenja odgoja za volontiranje u osnovne škole u Hrvatskoj, u kojima je ono trenutno manje često i manje strukturirano no što je slučaj u srednjim školama.

U projektu sudjeluje 5 osnovnih škola -  OŠ Pavleka Miškine (Zg), OŠ Otona Ivekovića (Zg) i OŠ Vladimira Nazora (Zg) te OŠ Grohote (Šolta) i OŠ Stobreč (Split). Vođeni njihovim potrebama i interesom pripremit ćemo i izdati priručnik za volontiranje u osnovnim školama, provesti trening za grupu zainteresiranih volontera i nastavnika koji će izravno raditi s osnovcima, provesti radionice s učenicima te zajedno s njima osmisliti i organizirati volonterske akcije u sklopu nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“.
Kroz projekt ćemo okupiti i educirati grupu volontera zainteresiranih za izravan rad s osnovcima. Tražimo sve vas zainteresirane pomoći nam da im odškrinemo vrata u svijet volontiranja. Prijavite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 021/329137, 021/ 329139.
Projekt ''Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama'' financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te sufinanciran vlastitim sredstvima udruga.


Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).