naziv

Novi projekt Volonterskog centra

Volonterski centar Zagreb i Udruga "MI" -  Split pokrenuli su projekt kroz koji će volontiranje približiti učenicima osnovnih škola iz Zagreba i Splitsko-dalmatinske županije.
Ovim projektom želimo promovirati i potaknuti razvoj odgoja za volontiranje kao oblika izvannastavne aktivnosti povezane s provedbom građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama te ih podržati u razvoju volonterskih programa i aktivnosti u njihovim školama. Njime ćemo ujedno pilotirati model uvođenja odgoja za volontiranje u osnovne škole u Hrvatskoj, u kojima je ono trenutno manje često i manje strukturirano no što je slučaj u srednjim školama.

U projektu sudjeluje 5 osnovnih škola -  OŠ Pavleka Miškine (Zg), OŠ Otona Ivekovića (Zg) i OŠ Vladimira Nazora (Zg) te OŠ Grohote (Šolta) i OŠ Stobreč (Split). Vođeni njihovim potrebama i interesom pripremit ćemo i izdati priručnik za volontiranje u osnovnim školama, provesti trening za grupu zainteresiranih volontera i nastavnika koji će izravno raditi s osnovcima, provesti radionice s učenicima te zajedno s njima osmisliti i organizirati volonterske akcije u sklopu nacionalne manifestacije „Hrvatska volontira“.
Kroz projekt ćemo okupiti i educirati grupu volontera zainteresiranih za izravan rad s osnovcima. Tražimo sve vas zainteresirane pomoći nam da im odškrinemo vrata u svijet volontiranja. Prijavite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na 021/329137, 021/ 329139.
Projekt ''Odgoj za volontiranje u osnovnoškolskim klupama'' financiran je od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa te sufinanciran vlastitim sredstvima udruga.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.