naziv

Svatko može biti SUPERJUNAK i u Splitu

Volonterska akcija „Stara roba – nova torba“ i zabavno- rekreativni program u sklopu nacionalne kampanje promocije volonterstva „Svatko može biti SUPERHEROJ!
21. rujna 2013., Split
Hrvatska mreža volonterskih centara (HMVC) organizira 3. Kampanju pod nazivom: „Hrvatska Volontira!“ kojom se želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj  suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni.
Ove godine kampanjom poručujemo da u ulozi volontera svatko može biti superheroj, jer čak i mali doprinos kojeg nije teško dati volontera može učiniti herojem u zajednici i za onoga kome pomaže.

 

21. rujna 2013. na Međunarodni dan mira veliki broj pojedinaca, udruga, institucija i tvrtki kroz različite društveno korisne akcije promovirat će volontiranje u svojim zajednicama. Na razini Hrvatske ove se godine uključilo čak 161 organizatora volontiranja. Popis svih aktivnosti je u privitku!
Udruga MI - Volonterski centar Split provodit će 21.9.2013. akciju prikupljanja stare odjeće pod nazivom "STARA ROBA - NOVA TORBA" kojom će se promovirati ekološki prihvatljive - platnene vrećice te istovremeno pružiti potpora programu za starije osobe u gradu Splitu kroz socijalno uključivanje starijih. Akcija počinje u 10 sati na Rivi i trajat će do 13 sati.

Nakon akcije prikupljanja odjeće, program Udruge MI za starije „Zlatno doba“ u suradnji s Splitskim dijabetičkim društvom organizira ZABAVNO - REKREATIVNI PROGRAM u vremenu od 17 do 19 sati na Metejuški tijekom kojeg će za sve zainteresirane građane biti organizirano besplatno mjerenje razine šećera u krvi, tlak, rekreativna gimnastika za starije te zabava uz harmoniku i gitaru.

Pozivaju se građani dobre volje da na štand udruge MI na Rivu donesu stari materijal (jeans, pamuk, tvid...) koji bi bio prikladan za izrađivanje platnenih torbi koje će izrađivati umirovljenici, članovi Centra „Zlatno doba“ te se priključe zdravstveno- rekreativnom programu na Matejuški!
Tijekom održavanja akcije, na štandu udruge MI bit će i info pult o volonterstvu na kojem će građani moći saznati sve što ih zanima o volonterstvu, Zakonu o volontiranju, mogućnostima volontiranja i načinu prijave za volontiranje.

 

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.