naziv

Nagradni izlet za volontere i susret učenika iz Splita i Knina

Proveli smo i zadnju aktivnost s učenicima Privatne srednje škole Wallner i Srednje strukovne škole Knin kroz projekt "Najjača karika: volontiraj za sebe, volontiraj za druge". Učenike smo za vrijedno učenje tijekom naše Male škole aktivizma i volonterstva te provedene volonterske akcije i aktivističke kampanje nagradili zajedničkim izletom u Šibenik.

Obišli smo Farmu Happy horse gdje smo se družili s kozama, ljamama i konjima te saznali mnogo o pravilnoj brizi za životinje, programima koje provode te osobito o programu terapijskog jahanja u koji uključuju i volontere.

ACF izlet 2

ACF izlet 1

Nakon Farme, obišli smo prostor Udruge mladih Mladi u EU, gdje nas je voditeljica Lokalnog volonterskog centra Pozitiva Sanja Barišić informirala o njihovom radu sa školama i provedbi programa Europskih snaga solidarnosti, a njihovi ESS volonteri predstavili su svoj rad u organizaciji i motivaciju za volontiranje. Učenici su predstavili svoj dorpinos projektu te akcije i kampanje koje su proveli, a učenici PSŠ Wallner su pripremili i video s rezultatima projekta. Na kraju susreta učenike smo iznenadili zahvalnicama za njihov doprinos te smo ovjekovječili naše druženje zajedničkom fotografijom. 

ACF izlet 3

____________

Aktivnost je realizirana kroz projekt "Najjača karika - volontiraj za sebe, volontiraj za druge", podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri u projektu su Udruga ZvoniMir, Privatna srednja škola Wallner i Srednja strukovna škola Knin. Trajanje projekta: od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 86.860,74 eur.

Active citizens fund4x

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.