naziv

Provedene volonterska akcija i aktivistička kampanja s učenicima PSŠ Wallner!

Nakon provedenog programa „Mala škola aktivizma i volontiranja“, s učenicima Privatne srednje škole Wallner proveli smo volontersku akciju i aktivističku kampanju.

U volonterskoj akciji provedenoj tijekom nacionalne kampanje "Hrvatska volontira 2023. Mali doprinos za veliki utjecaj" učenici PSŠ Wallner su s umirovljenicama, članicama Centra Zlatno doba, izrađivali cvijeće od krep papira koje se prodavalo u sklopu humanitarno-prodajne akcije Dani volonterstva i solidarnosti. Učenici i umirovljenice su se podružili, počastili, odradili kreativnu radionicu kao pripremu za sutra, a poslušali su i finalnu probu naše volonterke Austrijanke Lene koja je na Danima volonterstva i solidarnosti nastupala na gitari. 

IMG 20230606 WA0012

Na našim radionicama učenici su uočili i istaknuli problem nepostojanja azila za životinje u Splitu, zbog čega su kroz aktivističku kampanju htjeli s tim problemom upoznati ostale učenike škole, ali i prikupiti sredstva za kupnju hrane za Zakladu Bestie koja ima no-kill sklonište za napuštene životinje u Kaštel Sućurcu. Učenici su u školskoj kuhinji ispekli torte, koje su potom prodali i kupili hranu za pse koje smo zajednički posjetili i s njima se malo igrali. O provednoj kampanji izvijestili smo i druge učenike plakatom izvješenim na školskom panou, ali i javnost promocijom na društvenim mrežama.

ACF kampanja 2

ACF kampanja 4

Hvala učenicima na sudjelovanju u edukacijama, akciji i kampanji koje smo s njima proveli, zaslužili su odmor i dugo toplo ljeto! 😎🌞

____________

Aktivnost je realizirana kroz projekt "Najjača karika - volontiraj za sebe, volontiraj za druge", podržan kroz Fond za aktivno građanstvo, sredstvima Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova. Nositelj projekta je Udruga "MI" - Split, a partneri u projektu su Udruga ZvoniMir, Privatna srednja škola Wallner i Srednja strukovna škola Knin. Trajanje projekta: od 1. rujna 2022. do 30. studenog 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta je 86.860,74 eur.

Active citizens fund4x

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.