Generacija za V: Zašto i kako organizirati volonterski program u školi? (2011.)

Generacija za V: Zašto i kako organizirati volonterski program u školi? (2011.)

Priručnik "Generacija za V: Zašto i kako organizirati volonterski program u školi" pripremila je skupina autorica, u izdanju Volonterskog centra Osijek.

 Ovaj je priručnik posvećen ulozi škole kao organizatora volontiranja učenika. Učenici su, kao volonteri, neprocjenjivi resurs u školi i zajednici, ali i njih je potrebno voditi, usmjeravati, pomagati im i pružati podršku u njihovu volonterskom angažmanu kako u školi, tako i izvan nje. Stoga se ovim priručnikom želi u prvom redu naglasiti važnost odgoja za volontiranje te približiti ključne korake u planiranju, postavljanju i vođenju uspješnog programa školskog volontiranja.
Priručnik je namijenjen profesorima, nastavnicima i ostalim stručnim djelatnicima (školskim psiholozima, socijalnim radnicima, pedagozima...) osnovnih i srednjih škola te svima ostalima koji su uključeni u obrazovni proces, koji kroz svoj rad s djecom i mladima, kroz dosadašnje ili planirane aktivnosti imaju potrebu/želju/volju kreirati okruženje u okviru škole koje će omogućiti poticanje djece i mladih na volonterske aktivnosti s jedne strane, te otvoriti školu zajednici i omogućiti uključivanje zajednice u školu.

Priručnik u potpunosti možete preuzeti OVDJE.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterskih centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).