Volonterski centar Split

Ovo je mjesto gdje se postavljaju/pretražuju volonterski poslovi. Kontakt podaci (ime, telefon, mail organizatora) vidljivi su samo djelatnicima Volonterskog centra i njima se možete obratiti za dodatne informacije.

Burza

Udruga Biom
Zagreb
  • kratkoročno (do 3 mjeseca)
  • priroda i okoliš
  • životinje
  • Radne akcije
Udruga Biom i ove godine u suradnji s udrugom Bioteka i Parkom prirode Učka organizira volonterski kamp na Učki u razdoblju od 2. do 24. srpnja. Možete nam se priključiti na nekoliko dana ili nekoliko tjedana.

Krški travnjaci i pašnjaci brdovitog područja Parka Prirode Učka stanište su brojnih vrsta ptica, leptira, gmazova. Ograničavanjem i sprečavanjem prirodnih požara te napuštanjem tradicionalnog stočarstva ova dragocjena staništa postepeno se pretvaraju u šikare i šume. Misija ovog kampa je direktnim konzervacijskim akcijama obnoviti staništa pogodna za gniježđenje vrtne strnadice, vrste čija je populacija na području Istre malobrojna i ugrožena. Isto stanište za lov koriste i dvije vrlo značajne, malobrojne vrste orlova – suri orao i zmijar.

Rad u kampu uključuje krčenje grmlja, trave i niskih stabala uz upotrebu alata.

Dođite, volontirajte i sudjelujte u borbi za očuvanje bioraznolikosti!
Spavanje u šatorima: ponesite šator, vreću za spavanje i podložak. Nekoliko je šatora postavljeno za vrijeme čitavog trajanja kampa i moguće je u njima prespavati, u dogovoru s organizatorima. Kuhanje na logorskoj vatri i plinu: troškove hrane pokriva organizator, a u kuhanju sudjeluju svi. Pitka voda iz plastične cisterne na lokaciji: zalihu pitke vode je potrebno racionalno koristiti, a s obzirom na ograničeni volumen vode nema tuša. WC u prirodi: sastoji se od posebno odabrane livadice, lopate i „uradi sam“ stolice od grabovog drva. Struja iz solarnih panela samo za nužnu elektroničku opremu. Slab telefonski/internetski signal: povremeno u potpunosti nestane pa je potrebna kratka šetnja uzbrdo do mjesta jačeg signala. Svi su dobrodošli, nema dobnog ograničenja. I slobodno povedite svoje ljubimce.
da