Volonterski centar Split

Ovo je mjesto gdje se postavljaju/pretražuju volonterski poslovi. Kontakt podaci (ime, telefon, mail organizatora) vidljivi su samo djelatnicima Volonterskog centra i njima se možete obratiti za dodatne informacije.

Burza

Udruga za pomoć žrtvama Bijeli krug Hrvatske
Split
Pružatelj/-ica psihosocijalne i/ili pravne pomoći za ugrožene skupine
  • dugotrajno
  • povremeno
  • mladi
  • starije osobe
  • ostali
Svrha volonterske pozicije je osigurati psihosocijalnu i pravnu pomoć prilagođenu potrebama ciljanih skupina (ovisnika, žrtve nasilja, osobe starije životne dobi). Očekuje se da će uključivanje volontera omogućiti snažnije emocionalno i socijalno funkcioniranje korisnika putem radionica, grupnih terapija te razgovora. Da će se bolje integrirati u društvo, da će bolje upoznati sebe i nastaviti raditi na sebi. Uloga volontera će biti suradnja s psihosocijalnim savjetnikom, pravnim savjetnikom, planiranje, osmišljavanje i izvođenje sadržaja radionice i grupne terapije. Razgovor s korisnicima posebno s osobama starije životne dobi te pružanje moralne potpore i podrške.
Poželjno bi bilo da je volonter, mlada osoba od 18 do 29 godina, senzibiliziran za rad sa žrtvama nasilja, da je empatičan tolerantan, suosjećajan, odgovoran, spreman za učenje i kreativan.
da