Volonterski centar Split

Poslovni sektor i volonterski rad

DoniranaPitanje društvene odgovornosti poslovnog sektora postalo je ključno pitanje održivog razvoja o kojem se danas tako puno govori.
 
U posljednjih nekoliko godina u Hrvatskoj raste broj kompanija koje razvijaju svoje programe pomoći zajednici. Svjedoci smo tako natječaja za dodjelu financijskih sredstava projektima u zajednici koje raspisuju INA, Zagrebačka Banka, NEXE grupa, Raiffeisen banka, i drugi. Ovakvi napori su od velike važnosti za razvoj građanskog aktivizma i rješavanje problema u zajednici.

Kada je riječ o poticanja razvoja volonterstva od strane poslovnog sektora, situacija je bitno drugačija. Moglo bi se reći da ovakav model još nije prepoznat u poslovnom svijetu Hrvatske.
U ekonomski razvijenim zemljama sve više kompanija omogućavaju svojim zaposlenicima da obavljaju volonterski rad , često i za vrijeme radnih sati. Zašto? Sudjelovanje u izgradnji zajednice izgrađuje motivirane timove koji su od esencijalne važnosti za uspjeh svakog pa tako i poslovnog poduhvata, pomaže pri regrutiranju kvalitetnih zaposlenika i omogućava poslovnim subjektima izgraditi javni imidž odgovornog socijalnog partnera u zajednici u kojoj ostvaruju svoje poslovne rezultate.

Mnoga velika imena poslovnog svijeta prepoznali su vrijednosti i koristi ovakvog načina djelovanja te svojim uposlenicima učinili volontiranje lakšim; Marks and Spencer, Vodafone Walt Disney, Proctor and Gamble, American Express, Nokia… Ovaj se trend danas u svijetu naziva korporativno volontiranje i predstavlja organiziranu podršku komercijalnih organizacija volonterstvu u zajednici.

Podrška se može ogledati u

1. informiranju i poticanju zaposlenika na pojedinačni volonterski angažman
2. omogućavanje zaposlenicima koji volontiraju fleksibilnije radno vrijeme
3. organiziranje timova zaposlenika za provođenje volonterskih akcija u izvan ili u okviru radnog vremena
4. kreiranje sustava nagrađivanja za volonterski aktivne zaposlenike

Volontiranje je vrlo učinkovita alternativa raznim i u posljednje vrijeme izuzetno popularnim team-building izletima kao što su rafting, free climbing, paintball i slično. Tako bi zaposlenici, umjesto da dan provedu igrajući se ni manje ni više nego rata mogli svoj tim izgraditi uređujući neku školu, dom za stare, dječje igralište, pružajući svoju poslovnu ekspertizu udrugama i pojedincima u potrebi i još mnogo toga. Na ovaj način koristi imaju i zajednica i poslovni kolektiv.
Posljednjih nekoliko godina u zapadnim zemljama povećan je interes za korporativno volontiranje. Postavljeni su mnogobrojni i vrlo kreativni programi volontiranja za zaposlenike. Samo je u Velikoj Britaniji u 2003. godini 18% zaposlenih radilo za poslodavca koji je imao program za poticanje volontiranja.
Mi smo nažalost još daleko od ove brojke. Prema istraživanju o stavovima prema volontiranju u gradu Osijeku gotovo 60% građana nije spremno ili je neodlučno prihvatiti se volonterskog angažmana, 67,6% građana izjavilo je da nisu nikada volontirali. Ohrabruje podatak da 90% ispitanika smatra da je volonterski rad koristan za zajednicu.

Poslovni sektor može podržati razvoj volonterstva na nekoliko načina;

* pružajući profesionalnu ekspertizu nekoj od neprofitnih udruga- Liječnici i odvjetnici diljem svijeta, pored redovitog radnog rasporeda poklanjaju nekoliko sati svog rada onima koji si takvu uslugu ne mogu priuštiti, menadžeri i financijski stručnjaci mogu sudjelovati u radu upravnih odbora neprofitnih organizacije i sl.
* financirajući volonterske projekte- na ovaj način potičemo volonterstvo i donosimo poboljšanje u zajednici, projekt financiranja može izraditi sama kompanija ili kroz Zakladu lokalne zajednice koja je u osnivanju
* pokazati uposlenicima da su vrijednosti koje promovira volonterstvo i vrijednosti vaše kompanije - humanost, suosjećanje, podrška bližnjem, proaktivnost, angažman za opće dobro temelji su za razvoj radnog okruženja.

Zemlje zapadne i srednje Europe, SAD i Kanada razvile su mehanizme koji pridonose razvoju i širenju ideje volonterstva. Jedan od široko rasprostranjenih modela jest formiranje volonterskih centara koji unutar svog djelovanja imaju promoviranje ideje, okupljanje i educiranje volontera , razmjenu volontera, organiziranje volonterskih kampova i radnih akcija te podršku institucijama koje uključuju volontere.

Izvor:Mojposao.net