Volonterski centar Split

Tko smo mi?

Udruga „MI“ – Split program Volonterskog centra Split službeno provodi od 1998. godine, slijedom potrebe zajednice za sustavnim praćenjem volonterskog rada. Udruga „MI“ – Split je prva u RH počela s provedbom programa volonterskog centra i od tada kontinuirano radi na promociji i razvoju volonterstva.

Regionalni volonterski centar Split jedan je od četiri regionalna volonterska centra (Split, Zagreb, Rijeka i Osijek) i djeluje na području četiri južne županije (Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske) kroz poticanje lokalnih volonterskih centara i drugih organizacija na sustavno bavljenje volonterstvom i volonterima. 

Regionalni volonterski centar Split suosnivač je Hrvatskog centra za razvoj volonterstva (HCRV) te zajedno sa svojim partnerima (Volonterski centar Zagreb, Volonterski centar Osijek i Volonterski centar Rijeka Udruge za razvoj civilnog društva SMART), direktno utječe na pozitivnu praksu i prilagodbu zakonodavnih okvira vezanih uz volonterstvo. Aktivno s ostalim osnivačima HCRV sudjelujemo u radu Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva. 

Kontinuirano radimo na razvoju postojećih i uspostavljanju novih praksi u području volonterstva, što uključuje rad na unaprjeđenju i razvoju oblika volontiranja kao što su školsko volontiranje, volontiranje zaposlenika (ili korporativno volontiranje), krizno volontiranje, volonturizam, itd.