Hrvatska volontira!

Hrvatska volontira!

HV-400x300POZIV NA ISKAZ INTERESA za sudjelovanje u nacionalnoj manifestaciji  Hrvatska volontira!
21. rujna 2011.

Povodom obilježavanja Europske godine volontiranja Hrvatska mreža volonterskih centara organiziranjem javne manifestacije  Hrvatska Volontira! želi ukazati na značaj volontiranja za razvoj  suvremenog demokratskog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos i u kojem se takav doprinos cijeni. Manifestacija Hrvatska Volontira! održat će se 21. rujna 2011., a uključit će veliki broj pojedinaca, organizacija civilnog društva, institucija i tvrtki koje će kroz različite javne akcije u svojim zajednicama promovirati volontiranje.

 

Manifestacija se simbolično održava na Međunarodni dan mira. Mir je vrijednost koja za Hrvatsku ima posebno značenje i u čiju su promociju i zagovaranje uključeni brojni volonteri.
Udruga Mi -Volonterski centar Split poziva sve neprofitne organizacije u Splitsko dalmatinskoj županiji da za 21. 09. 2011. osmisle jednodnevne volonterske akcije u trajanju od nekoliko sati.
Sve akcije odvijat će se istovremeno na dan manifestacije.
 

Kako se prijaviti?
Neprofitne organizacije svoje volonterske akcije mogu prijaviti Udruzi Mi - Volonterskom centru Split na odgovarajućem obrascu (Prijavni obrazac za organizatore volontiranja „HR volontira). Svoje prijave neprofitne organizacije mogu slati e-mailom Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., putem obrasca elektronskim putem ili faksom na broj 021/329-131 najkasnije do petka, 22. srpnja 2011. godine.

Koliko volontera može sudjelovati?
Ovisno o potrebama neprofitne organizacije. Ukoliko trebate dodatne volontere, Udruga Mi- Volonterski centar Split iz volonterske baze uputit će volontere u vašu organizaciju.

Udruga MI-Volonterski centar Split osigurat će tehničku i organizacijsku pomoć (koordinacija i povezivanje volontera i organizatora volontiranja prema potrebi) te medijsku prezentaciju manifestacije (zajednički letak sa popisom svih aktivnosti te prezentacija u lokalnim i nacionalnim medijima).

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.