Volonterski centar Split

18. Dani volonterskog rada u Splitu

 

Udruga "MI" - Split - Volonterski centar Split 18. put za redom organizira manifestaciju Dani volonterskog rada, koja će se održati 22. i 23. svibnja 2015. godine.

Osnovna vrijednost ove tradicionalne manifestacije je solidarnost koja osnažuje pojedinačni trud različitih organizacija i osoba. Ovogodišnji dani održavaju se u sklopu nacionalne manifestacije Hrvatska volontira koju organiziraju Hrvatska mreža volonterskih centara i Mreža mladih Hrvatske.

Program je podijeljen na dva dijela:

• 22.5.2015. (petak) od 11.00 – 13.00 sati, Sveučilišna knjižnica u Splitu (velika dvorana, sjeverni toranj, 2. kat)
Održat će se prezentacije primjera dobre prakse volontiranja učenika u osnovnim i srednjim školama. Gosti govornici su profesori – voditelji volonterskih klubova u školama.

• 23.5.2015. (subota) od 09.00 – 13.00 sati, Prokurative
Održat će se tradicionalna humanitarno-prodajna izložba uz zabavni program. Ove godine humanitarna akcija usmjerena je udruzi "Glazbene niti ljubavi" koja promiče ljubav prema glazbi kod djece i mladih.

 

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.