Volonterski centar Split

Udruge za Udrugu SRCE- 16. Dani volonterskog rada

Đardin 3Na humanitarno prodajnoj izložbi u sklopu 16. Dana volonterskog rada, uz kulturno-zabavni program, 18.5.2013. u Strossmayerovom parku (Đardin) prikupljeno 6.235,00kn za nabavku računala i monitora za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce.

U sklopu 16. Dana volonterskog rada na tradicionalnoj akciji „Udruga za udrugu“ sudjelovalo je 35 organizacija iz Splita i šireg područja. U kulturno-zabavnom programu nastupilo je 120 volontera, a predviđamo da je manifestaciju posjetilo oko 2000 ljudi.

Osim tradicionalne akcije, na 16. Danima volonterskog rada različite organizacije predstavile su svoj rad, način kako uključuju volontere te mobiliziraju zajednicu. Svrha je bila predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji.  Podsjećamo da je osnovna vrijednost manifestacije solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Organizator manifestacije je Udruga MI- Regionalni volonterski centar uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Zahvaljujmo svima koji su sudjelovali na Danima te nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).