Volonterski centar Split

Udruge za Udrugu SRCE- 16. Dani volonterskog rada

Đardin 3Na humanitarno prodajnoj izložbi u sklopu 16. Dana volonterskog rada, uz kulturno-zabavni program, 18.5.2013. u Strossmayerovom parku (Đardin) prikupljeno 6.235,00kn za nabavku računala i monitora za Udrugu osoba s cerebralnom paralizom Srce.

U sklopu 16. Dana volonterskog rada na tradicionalnoj akciji „Udruga za udrugu“ sudjelovalo je 35 organizacija iz Splita i šireg područja. U kulturno-zabavnom programu nastupilo je 120 volontera, a predviđamo da je manifestaciju posjetilo oko 2000 ljudi.

Osim tradicionalne akcije, na 16. Danima volonterskog rada različite organizacije predstavile su svoj rad, način kako uključuju volontere te mobiliziraju zajednicu. Svrha je bila predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji.  Podsjećamo da je osnovna vrijednost manifestacije solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Organizator manifestacije je Udruga MI- Regionalni volonterski centar uz podršku Ministarstva socijalne politike i mladih. Zahvaljujmo svima koji su sudjelovali na Danima te nadamo se da se vidimo i sljedeće godine!