Volonterski centar Split

16. Dani volonterskog rada

dani16 1-smanjen16. Dani volonterskog rada održat će se 16., 17. i 18. svibnja 2013. u Splitu.

Tradicionalni Dani podijeljenu su na tri dana. Prvi dio, konferenciji održati će se 16. i 17. svibnja u prostoru Centra „Zlatno doba“ Udruge MI, Branimirova obala 1. Konferencijski dio, svaki dan počinje u 16.30 i traje do 19.30. Različite organizacije koje djeluju na području Splita organiziraju prezentacije na različite teme vezane za volonterstvo i mobilizaciju zajednice.

U subotu, 18. svibnja 2013. održati će se tradicionalna akcija „Udruga za udrugu“ u Strossmayerovom parku - „Đardinu“. Početak humanitarne akcije je u 9 sati a kulturno- zabavni program traje do 13 sati. Prihod prikupljen od prodaje proizvoda udruga ove će godine biti namijenjen udruzi Srce za kupnju LCD monitora i računala za korištenje KiDnect sustava.

Želimo ponovno spomenuti svrhu organiziranja manifestacije – predstaviti novine vezane za civilno društvo i volonterstvo kao i postignuća civilnog ali i javnog i poslovnog sektora u promociji i razvoju volonterstva u Splitu i u regiji. Osnovna vrijednost manifestacije je solidarnost koja bi trebala ojačati pojedinačni trud različitih organizacija i osoba.

Program Dana ovdje

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.