Volonterski centar Split

5. Dani volonterskog rada

volo5.6Organizirani su i održani 5. Dani volonterskog rada u Splitu od 9. do 11.svibnja 2002.godine.

Broj organizacija koje su sudjelovale se značajno povećao u odnosu na prethodnu godinu. Sudjelovalo je 100 organizacija, s tim da su se u smotru aktivno uključili predstavnici 14 osnovnih i srednjih škola. Među sudionicima je bilo 5 državnih institucija, 4 međunarodne humanitarne organizacije, 4 vjerske udruge, 81 udruga iz Splita i 15 iz drugih gradova Hrvatske.

 

volo5

Trodnevni program se sastojao od promocije knjiga,

okruglog stola na temu “Socijalni kapital, povezivanje i suradnja”, foruma mladih volontera, predstavljanja na štandovima i usmenog predstavljanja programa, izbora volontera i udruga godine, humanitarnog koncerta u organizaciji Pokreta za kulturu mladih te cjelodnevne manifestacije na otvorenom posvećene djeci oboljeloj od malignih bolesti.

Humanitarnu akciju udruge za udrugu pod nazivom  «Darujmo ljubav», u sklopu 6.  volonterskih dana je organizirala udruga «Sanus» a podržali su je svi ostali sudionici. Smotra je završila izletom na Zvjezdano selo na Mosoru, organiziranim za sve sudionike uz prigodan domjenak.

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).