Volonterski centar Split

7. Dani volonterskog rada

volo7.1Organizirani su i održani 7. Dani volonterskog rada u Splitu od 13.-15. svibnja 2004. godine.

Sudjelovale su 93 organizacije, a i ove godine su se u smotru aktivno uključili predstavnici 6 osnovnih i srednjih škola i  2 vrtića. Među sudionicima je bilo 5 predstavnika državnih institucija, 3 međunarodne humanitarne organizacije, 3 vjerske udruge; 66 udruga iz Splita i 14 iz drugih gradova Hrvatske.

 

volo7.4

Potporu manifestaciji pružilo je i Poglavarstvo grada Splita, pročelnica Odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu otvorila je manifestaciju kojoj su prisustvovale i Upraviteljica i koordinatorica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Trodnevni program se sastojao od promocije knjiga, okruglog stola na temu “Vidljivost civilnog sektora”, u sklopu kojeg je predstavnica udruge CESI predstavila ciljeve i aktivnosti nacionalne kampanje GRAK – Građanski aktivizam, prezentacije na temu: «Kreativna primjena računala u civilnom sektoru», foruma: »Primjena milenijskih ciljeva UN-a u Hrvatskoj», foruma mladih volontera, predstavljanja na štandovima i usmenog predstavljanja programa, te svečana dodjela priznanja i prigodnih poklona udrugama godine: Lastavice i Udruga osoba s invaliditetom Split, i volonterima godine: Emanuela Slatina, Dejana Hržić, Jelena Pražen i Dubravka Leventić  te cjelodnevne manifestacije na  otvorenom posvećene projektu Splitsko dalmatinskog društva za celijakiju, kupovini medicinske opreme za djecu.

Humanitarnu akcijuvolo7.3 udruge za udrugu pod nazivom  «Beatno je pomoći»,  u sklopu VII volonterskih dana podržali su svi sudionici, a humanitarni koncert organizirala je udruga za kulturu BEAT. Uključivanje predstavnika profitnog sektora kroz različite aspekte čitave trodnevne manifestacije, pokazala su spremnost navedenog sektora za konkretnu podršku i potporu nastojanjima za unaprjeđenje civilnog društva.


picasa_albumid=5482963633787523969

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).