Volonterski centar Split

8. Dani volonterskog rada

volo8.1

Organizirani su i održani 8. Dani volonterskog rada u Splitu od 12.-14. svibnja 2005. godine.

Sudjelovale su 93 organizacije, a i ove godine su se u smotru aktivno uključili predstavnici 9 osnovnih i srednjih škola i  2 vrtića. Među sudionicima je bilo 7 predstavnika državnih institucija, 3 međunarodne humanitarne organizacije, 3 vjerske udruge; 76 udruga iz Splita i 17 iz drugih gradova Hrvatske.

 

Potporu manifestaciji pružilo je i Poglavarstvo grada Splita. Pročelnica Odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu kao o predstojnica Vladinog ureda za udruge otvorile su manifestaciju kojoj su prisustvovale i Upraviteljica i koordinatorica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

volo8.3Trodnevni program se sastojao od  šest okruglih stolova: Razvoj udruga u regiji, Društvena odgovornost poduzeća-primjeri dobre prakse, Poduzetništvo i udruge-domaća i strana iskustva, Udruge i akademska zajednica, Volontiranje i ustanove, Forum mladih volontera; predstavljanja na štandovima i usmenog predstavljanja programa, te svečane dodjela priznanja i prigodnih poklona udrugama godine: Novi život-udruga za borbu protiv ovisnosti drogama i Društvo multiple skleroze Split.

 

Cjelodnevne manifestacije na  otvorenom posvećena je bila projektu udruge Lastavice, za kupnju stana osobama s poteškoćama u razvoju. Svi učesnici podržali su tu ideju uz posebni doprinos udruge Dalmatinski kuhar koji su, zajedno s ostalim splitskim restoranima pripremili različite brujete prihod od čije prodaje je išao Lastavicama.

 

volo8.2

 

 

 

Uključivanje predstavnika profitnog sektora kroz različite aspekte čitave trodnevne manifestacije, pokazala su spremnost navedenog sektora za konkretnu podršku i potporu nastojanjima za unaprjeđenje civilnog društva.

 

picasa_albumid=5482938043196639857

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).