Volonterski centar Split

8. Dani volonterskog rada

volo8.1

Organizirani su i održani 8. Dani volonterskog rada u Splitu od 12.-14. svibnja 2005. godine.

Sudjelovale su 93 organizacije, a i ove godine su se u smotru aktivno uključili predstavnici 9 osnovnih i srednjih škola i  2 vrtića. Među sudionicima je bilo 7 predstavnika državnih institucija, 3 međunarodne humanitarne organizacije, 3 vjerske udruge; 76 udruga iz Splita i 17 iz drugih gradova Hrvatske.

 

Potporu manifestaciji pružilo je i Poglavarstvo grada Splita. Pročelnica Odjela za socijalnu skrb i zdravstvenu zaštitu kao o predstojnica Vladinog ureda za udruge otvorile su manifestaciju kojoj su prisustvovale i Upraviteljica i koordinatorica Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

 

volo8.3Trodnevni program se sastojao od  šest okruglih stolova: Razvoj udruga u regiji, Društvena odgovornost poduzeća-primjeri dobre prakse, Poduzetništvo i udruge-domaća i strana iskustva, Udruge i akademska zajednica, Volontiranje i ustanove, Forum mladih volontera; predstavljanja na štandovima i usmenog predstavljanja programa, te svečane dodjela priznanja i prigodnih poklona udrugama godine: Novi život-udruga za borbu protiv ovisnosti drogama i Društvo multiple skleroze Split.

 

Cjelodnevne manifestacije na  otvorenom posvećena je bila projektu udruge Lastavice, za kupnju stana osobama s poteškoćama u razvoju. Svi učesnici podržali su tu ideju uz posebni doprinos udruge Dalmatinski kuhar koji su, zajedno s ostalim splitskim restoranima pripremili različite brujete prihod od čije prodaje je išao Lastavicama.

 

volo8.2

 

 

 

Uključivanje predstavnika profitnog sektora kroz različite aspekte čitave trodnevne manifestacije, pokazala su spremnost navedenog sektora za konkretnu podršku i potporu nastojanjima za unaprjeđenje civilnog društva.

 

picasa_albumid=5482938043196639857