Volonterski centar Split

9. Dani volonterskog rada

volo9._1

9. Dani volonterskog rada su organizirani i provedeni od 18. do 20. svibnja 2006. u hotelu President i na splitskoj Rivi.

U manifestaciji je sudjelovalo 89 organizacija (73 organizacije civilnog društva, 4 ustanove, 4 srednje škole, 5 međunarodnih organizacija). Pored navedenih organizacija na okruglim stolovima su prisustvovali i predstavnici dvaju ministarstava, dvaju županijskih ureda (Split i Pula), dvaju gradskih ureda i dvaju fakulteta (Split i Rijeka). Program manifestacije je kreiran u suradnji sa Savjetom volonterskog centra i koordiniran sa partnerom. Sudionici volonterskih dana/korisnici također su učestvovali u planiranju programa. 10 osoba učestvovalo je u kreiranju programa dana a 16 organizacija u radu organizacijskog odbora.

 

Organizirana su i provedena tri okrugla stola:
Forumi udruga-povezivanje i suradnja”Koliko smo vidljivi i utjecajni”, Forum mladih volontera. Također su organizirane i četiri prezentacije: «Roditelji volonteri», «EU fondovi», Novi natječaji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva «SOKNO - Sustav osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije»

volo9.3

Nakon dva sastanka Savjeta za razvoj civilnog društva i Organizacijskog odbora,  organiziran je izbor za udrugu godine. Udrugom godine proglašene su dvije organizacije, udruge MoSt i KUM. Organiziran je i proveden zabavni program-dvije udruge i grupa volonterki IV gimnazije su volonterski organizirali i učestvovali u modnoj reviji i glazbenoj izvedbi.
Osmišljen je i distribuiran promotivni materijal: letci, posteri, baloni, majice.

Javna akcija udruge za udrugu održana je na Rivi pod nazivom: «Kap za slap», prikupilo se 7500,00 kn za promociju i pomoć članovima Mreže osoba s invaliditetom Dalmacije. Na štandovima su bili predstavnici 45 organizacija civilnog društva i 3 srednje škole.

volo9

 

Organizirano je i provedeno snimanje milenijske fotografije, autora Šime Strikomana, za volontere koji su učestvovali na javnoj akciji.

 

picasa_albumid=101097577875514111216