Volonterski centar Split

9. Dani volonterskog rada

volo9._1

9. Dani volonterskog rada su organizirani i provedeni od 18. do 20. svibnja 2006. u hotelu President i na splitskoj Rivi.

U manifestaciji je sudjelovalo 89 organizacija (73 organizacije civilnog društva, 4 ustanove, 4 srednje škole, 5 međunarodnih organizacija). Pored navedenih organizacija na okruglim stolovima su prisustvovali i predstavnici dvaju ministarstava, dvaju županijskih ureda (Split i Pula), dvaju gradskih ureda i dvaju fakulteta (Split i Rijeka). Program manifestacije je kreiran u suradnji sa Savjetom volonterskog centra i koordiniran sa partnerom. Sudionici volonterskih dana/korisnici također su učestvovali u planiranju programa. 10 osoba učestvovalo je u kreiranju programa dana a 16 organizacija u radu organizacijskog odbora.

 

Organizirana su i provedena tri okrugla stola:
Forumi udruga-povezivanje i suradnja”Koliko smo vidljivi i utjecajni”, Forum mladih volontera. Također su organizirane i četiri prezentacije: «Roditelji volonteri», «EU fondovi», Novi natječaji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva «SOKNO - Sustav osiguranja kvalitete za neprofitne organizacije»

volo9.3

Nakon dva sastanka Savjeta za razvoj civilnog društva i Organizacijskog odbora,  organiziran je izbor za udrugu godine. Udrugom godine proglašene su dvije organizacije, udruge MoSt i KUM. Organiziran je i proveden zabavni program-dvije udruge i grupa volonterki IV gimnazije su volonterski organizirali i učestvovali u modnoj reviji i glazbenoj izvedbi.
Osmišljen je i distribuiran promotivni materijal: letci, posteri, baloni, majice.

Javna akcija udruge za udrugu održana je na Rivi pod nazivom: «Kap za slap», prikupilo se 7500,00 kn za promociju i pomoć članovima Mreže osoba s invaliditetom Dalmacije. Na štandovima su bili predstavnici 45 organizacija civilnog društva i 3 srednje škole.

volo9

 

Organizirano je i provedeno snimanje milenijske fotografije, autora Šime Strikomana, za volontere koji su učestvovali na javnoj akciji.

 

picasa_albumid=101097577875514111216

Oznaka kvalitete za volonterske centre

Volonterski centar Split ispunio je Standarde kvalitete za regionalne volonterske centre te time dobio Certifikat i Oznaku kvalitete za volonterske centre. Proces procjene volonterskih centara u Hrvatskoj kao i certifikat kvalitete za volontrske centre utemeljio je Hrvatski centar za razvoj volonterstva s namjerom da se organizacijama koje djeluju kao volonterski centri pomogne da lakše i kvalitetnije obavljaju svoju ulogu u zajednici. Oznaku kvalitete za volonterske centre dodjeljuje Vijeće za dodjelu oznake kvalitete za volonterske centre (VDOKVC) nakon provedene evaluacije samoprocjene i drugih propisanih izvora informacija, nakon što se utvrdi da procjenjivani volonterski centar zadovoljava Standarde za volonterske centre. Oznaka kvalitete dodjeljuje se volonterskom centru na 3 godine.

LOGO MRMSOSP h

Program Regionalnog volonterskog centra Split sufinanciran je od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

O Centru

Volonterski centar Split osnovala je Udruga "MI" - Split 1998. godine. Centar je dobitnik brojnih nagrada, a pokrenuo je i osnivanje Hrvatske mreže volonterski centara (današnji naziv: Hrvatski centar za razvoj volonterstva).

Kontakt

Sinjska 7/II, 21000 Split (Udruga "MI" - Split)

Tel: (021) 329-137 i 329-139
Mob: 091/329-1300

[email protected]

Pratite nas

Naše aktivnosti, djelatnosti i važne informacije pratite putem naše web stranice ili preko društvenih mreža:

Radno vrijeme

Pon-pet - od 8:00 do 16:00. Sastanci i savjetovanja s organizatorima volontiranja i novim volonterima na našoj adresi: pon-pet - od 10:00 do 15:00 h (molimo prethodnu najavu putem e-maila ili telefonski).